15 studenți din Germania participă la Școala Internațională de Vară organizată de USM


15 studenți din diferite instituții de învățământ superior din Germania participă în perioada 22 august – 12 septembrie 2021, la Școala Internațională de Vară „Discursuri identitare în spaţii multiculturale” organizată de Universitatea de Stat din Moldova (USM), în colaborare cu  Moldova – Institut Leipzig (MIL).

La deschiderea oficială a Școlii Internaționale de Vară „Discursuri identitare în spaţii multiculturale”, care s-a desfășurat în Sala Senatului a USM au participat: Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, E. S. Angela Ganninger, rectorul Universității de Stat din Moldova, conf. univ., dr. Igor Șarov și vicepreședintele MIL, dr. Vasile Dumbrava.

Programul Școlii de vară va include mai multe întâlniri cu profesori universitari și reprezentanţi ai instituţiilor de stat din Republica Moldova, în cadrul cărora studenții vor studia limba română și vor discuta despre: limbă și politică în contextul integrării europene; imagini și identități în școală, familie, comunitate; tinerii și identitatea europeană; multilingvism și identități etc.

De asemenea, studenții vor vizita mai multe obiective turistice atât de la noi din țară (Orheiul Vechi; Saharna; Chișinău; Comrat etc.), cât și din Ucraina.

Menționăm că Școala de vară moldo-germană se desfășoară anual, aflându-se deja la cea de XII-a ediție, și a fost iniţiată în anul 2009 de către preşedintele Moldova-Institut Leipzig, profesorul şi academicianul Klaus Bochmann, cu scopul de a crea o punte de legătură între tinerii din ambele ţări, sporind astfel interesul studenţilor şi doctoranzilor din Germania pentru Republica Moldova şi pentru limba română.

Sursa: usm.md

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous 3 fizicieni care au schimbat lumea prin cercetările lor
Next Top 3 cele mai ciudate locuințe întâlnite pe Terra
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × three =