Aplicați pentru a vă alătura rețelei EU4Youth Alumni – cel mai recent apel este acum deschis


Tinerii din țările partenere estice ale UE (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina) sunt invitați să aplice pentru a deveni membri ai rețelei EU4Youth Alumni, pe măsură ce aceasta intră în noul său ciclu.

Rețeaua reunește tineri absolvenți ai proiectelor sprijinite de UE pentru a-și susține și mobiliza entuziasmul și spiritul voluntar. Este o oportunitate excelentă de a experimenta munca pentru tineret în practică. La fel și de a intra în legătură cu tinerii dezavantajați. (Mai multe informații despre termen pot fi găsite aici). Munca dumneavoastră îi va sprijini pe măsură ce devin mai activi în comunitățile lor. Îi va ajuta să participe la viitoarele programe de mobilitate ale UE.

Toți membrii rețelei vor:

● Primi sprijin de mentorat de la un lucrător profesionist de tineret în țara lor de reședință. Mentorii îndrumă membrii pe parcursul procesului de implementare.

● Implementa inițiative locale pentru grupurile dezavantajate din comunitățile lor respective. Pe lângă mentorat și suport administrativ, sunt acoperite costurile necesare.

● Participa la evenimentele rețelei (online și în persoană). De exemplu: întâlnirile de lansare și la jumătatea perioadei, ateliere tematice și evenimente de networking, IdeaLab și evenimentul de evaluare finală. În plus, toți membrii rețelei sunt informați în mod regulat cu privire la noile oportunități de învățare care pot fi de interes. Fapt care va continua chiar și după încheierea calității de membru activ.

● Își vor dezvolta competențele și vor câștiga mai multă experiență în lucrul cu tinerii. (Cu accent puternic pe tinerii dezavantajați). Membrii vor învăța cum să aplice instrumente participative pentru analizele nevoilor comunității. Vor învăța să fie implicați în proiectarea activităților de sprijin comunitar cu tinerii și să își exercite cetățenia activă.

● Primi un certificat de recunoaștere după finalizarea cu succes a inițiativelor lor. Certificatul va fi eliberat de autoritatea de management EU4Youth din cadrul Comisiei Europene.

Profilul participanților:

✔ 18–35 de ani;

✔ pasionat de lucrul cu tinerii defavorizați și de a face diferența în comunitatea lor;

✔ cu reședința legală în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova sau Ucraina. Vor fi luate în considerare și persoanele care sunt din Belarus sau Ucraina, dar care au reședința în prezent în afara țării lor de origine;

✔ gata să dedice aproximativ 2–4 zile pe lună activității de voluntariat în cadrul Rețelei;

✔ absolvenți sau coordonatori ai unei inițiative finanțate de UE (cum ar fi Erasmus+ Tineret în acțiune, Corpul european de solidaritate, programul EU4Youth, Tineri ambasadori europeni sau programul de burse EaP pentru societatea civilă). Sau un alt program regional sau național axat pe tineri și munca pentru tineret;

✔ un beneficiar cu experiență al activităților de muncă pentru tineret la nivel național sau comunitar (sau dornic de a câștiga experiență);

✔ interesați să lucreze cu tinerii defavorizați și să dezvolte competențe în acest domeniu prin implementarea unei inițiative care să implice cel puțin 10 tineri din comunitatea lor pe o perioadă de 9 luni (octombrie 2022 – iunie 2023).

Rețeaua va reuni până la 90 de tineri (aproximativ 15 din fiecare țară participantă) aleși printr-un proces de selecție deschis.

Termen-limită de aplicare:
Cererile vor fi acceptate până pe 7 septembrie 2022.

Pentru a aplica, completați FORMULARUL DE APLICARE.

Rețeaua de absolvenți EU4Youth va fi gestionată de echipa de coordonare și sprijin EU4Youth, în strânsă cooperare cu rețeaua de centre de informare pentru tineret în acțiune Erasmus+ a Centrului de resurse SALTO pentru Europa de Est și Caucaz și Corpul european de solidaritate, precum și cu proiectul EUNEIGHBOURS Est. De asemenea, vor fi create conexiuni cu alte inițiative și proiecte regionale.

Vezi detalii aici și aici.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous (Pro)motori ai sănătății: influența gadgeturilor asupra vieții cotidiene a adolescenților și tinerilor
Next „Limba noastră - graiul pâinii”// Eveniment cultural la Muzeul de Istorie al Orașului Chișinău
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply