Apel deschis: Laborator de creație pentru artiști și practicieni culturali la Casa Zemstvei „Re-public of culture workers”


Laborator de creație de 3 săptămâni în Casa Zemstvei din Chișinău, deschis artiștilor emergenti și practicienilor culturali. Participanți a căror activitate poate include o mare varietate de idei, metode de implementare și practici precum artă plastică, design, performanță, artă media, film, arhitectură, cercetare academică sau acțiune socială.

Laboratorul va reuni participanți din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Ucraina și Uzbekistan,

Termenul limită pentru aplicații: 01 august 2022

Datele programului: 19 septembrie – 10 octombrie 2022;
Locul: Chișinău, Moldova;
Programul va acoperi:
călătoriile internaționale, cazarea, diurna, precum și costurile materialelor pentru proiectele create ca parte practică a programului.

Lucrarea din laborator va fi construită în jurul temei auto-organizării și se va concentra pe întrebarea cum grupul poate depăși dezintegrarea și fragmentarea, barierele care tind să distrugă entitatea individului și a societății în vremuri de criză.

Scop:
să găsească posibile modele de societate și să creeze reziliență comunității culturale internaționale prin construirea de infrastructuri culturale alternative.

Programul are două blocuri: teoretic și practic.
Blocul teoretic include ateliere și prezentări, precum și vizite la fața locului și întâlniri cu activiști, cercetători și organizații sociale și artistice din Moldova.
În cadrul blocului practic, participanții vor desfășura proiecte de artă în colaborare cu comunitatea din Casa Zemstvei, precum și cu organizații și inițiative locale din Chișinău.

Centrul Cultural din Casa Zemstvei a apărut în 2012.
Acesta funcționează ca o platformă independentă bazată pe principii de incluziune, deschidere, accesibilitate și auto-organizare. Contribuie la diversificarea vieții culturale din Chișinău. Oferă o nouă înțelegere a rolului pe care cultura și angajamentul civic îl pot juca în Moldova.

Organizatori:
Asociația Oberliht (Chișinău, Moldova) în colaborare cu Platforma de practică interdisciplinară Open Place (Kiev, Ucraina), ArtProspect, cu sprijinul financiar din partea CEC ArtsLink.

Parteneri la Chișinău:
Coaliția Sectorului Cultural Independent din Republica Moldova – , Asociația Moldox, comunitate de artă din Casa Zemstvei.

Pentru a participa la apelul deschis,completați formularul de înscriere fie în:

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Numărătoare inversă... 3 zile în care mai poți trimite lucrarea ta la concursul de fotografie „Parteneriat și solidaritate între generații”!
Next Fetele și femeile din Moldova și Ucraina pot urma cursul „Testare software” cu posibilitatea angajării ulterioare în calitate de software Testing Inginer
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 3 =