Află mai multe despre campionatul de fotbal Leo Cup de la Sanda Erhan


leo cup

Leo Teenergy Chișinău este un club al Lions Club International – cea mai mare organizație de voluntariat din lume. Cuvântul LEO este un acronim pentru Leadership, Experience, Opportunity, iar Sanda este președinta acestui club.

1. Care sunt obiectivele Leo Teenergy și Leo Cup?

Obiectivul Clubului LEO este să ofere șansa de dezvoltare și contribuire, individual și colectiv, ca membri responsabili ai comunității locale, naționale și internaționale. Clubul LEO încurajează tinerii să deprindă calități de leadership prin participarea în activități de servicii sociale. Noi conducem diferite proiecte în domeniul sănătății, pentru persoanele în etate, copii, persoane cu dizabilități; literație, educație și dezvoltare personală.

Leo

2. Povestește puțin despre Leo Cup și despre cum a apărut ideea organizării acestui eveniment.

Unul din proiectele pe care le-am organizat recent este Leo Cup – un campionat de fotbal. Cu ajutorul arenei de fotbal din comuna Ciorescu, a sponsorilor și bineînțeles a eforturilor depuse de către voluntari, am reușit să punem în practică ideea care exista doar teoretic.

3. De ce ați ales anume fotbalul?

Am hotărât să organizăm anume un campionat de fotbal, deoarece acest sport este unul dintre cele mai populare în Republica Moldova și în toată lumea. Am preluat exemplul unor țări precum Spania și Marea Britanie, unde în fiecare an se organizează campionate de caritate, la care participă pasionații de sport ce au un singur scop, de a face lumea mai bună împreună.

Leo

4. Cât timp a durat organizarea evenimentului Leo Cup?

Ideea de a organiza un campionat de fotbal a apărut în februarie, iar organizarea propriu-zisă a durat aproape 3 luni. A fost o perioadă în care am avut parte de multe provocări, dar în cele din urmă, am reușit să le depășim. Am ajuns la un acord cu arena de fotbal din comuna Ciorescu, unde a avut loc campionatul, administratorul fiind foarte receptiv.

5. Cum s-a manifestat încadrarea echipelor la campionatul Leo Cup?

La campionat au participat 9 echipe, iar participanții au avut vârsta cuprinsă între 16 și 21 de ani. Campionatul a durat 2 zile și formatul meciurilor a fost de 7 vs 7.

În prima zi, echipele au jucat etapa preliminară, evoluând în 3 grupe, fiecare echipă disputând câte 2 meciuri. A doua zi s-a desfășurat etapa eliminatorie, în cadrul căreia echipele nu aveau dreptul să greșească, deoarece dacă pierdeau, părăseau competiția.

Participanții Leo Cup au dat dovadă de stimă unul față de celălalt. Înainte de orice partidă, echipele se salutau, strângându-și mâinile în semn de respect.

6. Cine sunt beneficiarii proiectului?

Orice eveniment organizat de clubul nostru are scop caritabil. Leo Cup nu a fost o excepție, astfel încât toate fondurile colectate în urma campionatului urmează să fie donate la un centru cu copii de vârstă fragedă din Chișinău.

Cu toate că a fost doar prima ediție a Leo Cup, plănuim să revenim cu noi campionate în domeniul sportului, îmbinând în același timp caritatea și promovarea unui mod sănătos de viață.

Dacă dorești să afli primul despre cele mai interesante evenimente, abonează-te la paginile de Facebook, Instagram și la canalul de Telegram al platformei Youth.md!

Reporter Youth.md: Cătălina Bezer

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Sfaturi pentru cei care vor trăi cu colegi de cameră
Next Spune DA pentru un mod de viață mai sănătos!
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + 8 =