Ești interesat/ă de artă contemporană? Vino la expoziția CoLaboratory 2.0


Centrul Cultural German “Akzente”/Goethe-Zentrum Chișinău invită iubitorii de artă și pe toți cei interesați de arta contemporană, new media, experimente vizuale și sonore la o expoziție inedită în cadrul căreia vor fi prezentate rezultatale rezidenței artistice CoLaboratory 2.0.

CoLaboratory 2.0., este un proiect multimedia organizat de către Institutul Goethe București în parteneriat cu centrele culturale germane din România și Republica Moldova.

Acesta reunește 6 tandemuri artistice din București, Brașov, Chișinău, Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara.

Pe data de 2-3 și 6-7 decembrie la Centrul Industriilor Creative Artcor vom prezenta rezultatele tandemului de la Chișinău format din Aliona Ciobanu și Abel Korinsky dar și lucrările altor 5 grupuri participante la proiect.

Despre Proiectul CoLaboratory 2.0

Împreună: De câtă distanță are nevoie apropierea?

Contactele sociale – de la prieteni, parteneri până la viața de familie – reprezintă pentru noi oamenii un pilon central al nevoilor de bază. Modul în care interacționăm cu ceilalți și felul în care ne menținem relațiile a suferit transformări esențiale. Rețelele sociale înlocuiesc tot mai des cercul de prieteni iar momentele petrecute împreună se convertesc în convorbiri digitale; în ultimele luni am petrecut prea puțin (sau, uneori, prea mult) timp alături de oameni importanți pentru noi.

Artiștii au fost invitați să analizeze îndeaproape ce presupune tema „împreună” și să reflecteze asupra transformărilor relațiilor interumane. Scopul a fost crearea de lucrări de artă care îmbină arta cu tehnologia. Ne-am propus să oferim astfel artiștilor din Germania, România și Republica Moldova o platformă care să faciliteze schimbul de idei și creativitatea.

În cadrul programului interdisciplinar de rezidențe CoLaboratory au fost aduși împreună 12 artiști din trei țări, grupați în perechi formate din artiști români sau moldoveni și artiști germani. Tandemurile au colaborat timp de o lună pentru a crea o lucrare de artă care să îmbine două forme de exprimare artistică: animația și sunetul.

Cele șase organizații culturale din România și Republica Moldova menționate anterior, inițiatoare ale proiectului, au coordonat câte o rezidență alături de partenerii locali.

Perechile de artiști au fost alcătuite din câte o persoană din Germania, și o persoană din orașul în care organizația culturală activează: Brașov, București, Chișinău, Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara.

Detalii suplimentare, vezi pe pagina evenimentului.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Curs online despre economia verde în limba română
Next Pop Simfonic revine pe scena mare cu ediția a 7-a!
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × two =