Petreceți timpul calitativ și interesant cu o carte motivațională


Ai citit vreodată o carte care te-a ajutat să treci peste o perioadă mai dificilă în viața ta sau care ți-a trezit în propria persoană anumite sentimente care nu vor mai putea fi uitate? Dacă da, în această rubrică te vom ajuta să-ți amintești cu drag ce înseamnă arta cititului alături de o ceașcă de ceai fierbinte.

Puterea Prezentului – Eckhart Tolle

Dacă ești în căutarea unei cărți unde părerea cititorului este prezentă, atunci Puterea Prezentului de Eckhart Tolle este tot de ce ai nevoie . Aceasta este format de tipul întrebare – răspuns; întrebări adunate de autor de-a lungul anilor de la persoane care au fost prezente la seminare și diverse întâlniri organizate de autor. Observarea și conștientizarea ne ajută să pătrundem puterea prezentului și să nu ne mai opunem vieții, obținând astfel viitorul potrivit. Ideea cărții ar fi că trebuie să aștepți pentru momentul potrivit, deoarece mai devreme sau mai târziu acesta va sosi.

See the source image

Cel mai bogat om din Babilon – George S. Clason

În umbra tuturor parabelor George Clason încearcă să ne transmită idee de obținerea  baniilor și păstrarea acestora. Vei fi uimit de simplitatea poveştilor şi, în același timp, de adevărul din lecţiile prezentate.

De ce Babilon? Despre Babilon se spune că ar fi găzduit cei mai bogați oameni din lume. De asemenea, Babilonului îi datorăm și primii ingineri, astronomi și matematicieni. Deci, de ce să nu înveți de la cei care sunt înţelepţi? De ce să nu înveți de la cei care au cunoştinţe solide asupra subiectului de care eşti interesat?

See the source image

Cel mai vestit vânzător din lume – Og Mandino

Cel mai vestit vânzător din lume a fost un bestseller în America și apoi tradus în aproape 25 de limbi. Plus, Og Mandino este genial! Indiferent în ce domeniul lucrezi, această carte te va motiva să mergi înainte, să îndrăznești să ai un nou început în viață.

O carte originală, cu elemente, personaje și exemple din religia creștină care fac trimitere la perioada vieții lui Christos și cea imediat după Răstignirea sa.

Nu mă voi ruga niciodată pentru lucrurile materiale ale acestei lumi. Nu voi striga după un servitor să-mi aducă mâncarea. Nu voi porunci unui hangiu să-mi dea o cameră. Nu voi dori niciodată să-mi fie livrate aur, iubire, sănătate, victorii mărunte, faimă, succes sau fericire. Doar pentru îndrumare mă voi ruga, să-mi fie arătată calea de a dobândi aceste lucruri, iar rugăciunii mele i se va răspunde întotdeauna.”

Fragment din Cel mai vestit vânzător din lume – Og Mandino

Carte #4: Avantajul optimismului – Terry L. Paulson

Bazat pe cercetări de ultima oră în domeniul psihologiei pozitive, Avantajul optimismului cuprinde tehnici, strategii și soluții pentru a transforma neliniștea și grijile în atitudini și acțiuni cu rezultate pozitive atât la locul de muncă, cât și în relațiile personale. Terry Paulson, autorul cărții,încurajează folosirea optimismului adevărat pentru a obține rezultate pozitive în viața de zi cu zi.

La sfârșitul cărții vei descoperi, printre multe altele, cât de ușor este să încetezi să mai fii cel mai mare dușman al tău; să devii cel mai puternic susținător al tău; să devii o persoană care rezolvă probleme, nu una care fuge de ele; să faci ca ziua de astăzi să conteze transformând dificultățile în oportunități.

Carte #5: Ghidul Optimistului

Carte #6: … și Ghidul pesimistului – Petra Cramsie și Niall Edworthy

Ghidul optimistului a fost gândit după ce statisticile au arătat că pentru fiecare lucrare științifică pe tema fericirii, există mai mult de o sută scrise despre depresie; din dorința de a demonstra că viața merită celebrată.
De partea cealaltă, Ghidul pesimistului dorește să distreze cititorul la fel de tare cât i-a distrat și pe cei care l-au scris.

Reporter: Evelina Ciutac

Mai multe recomandări si sfaturi găsesti în categoria Biblioteca.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Platforma invat.online - spațiul unde găsești toate lecțiile înregistrate de profesori
Next Mind Education din România te invită la webinarii gratuite pentru părinți
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *