Întreprinderile Mici și Mijlocii din Moldova pot beneficia de un grant în cadrul proiectului USAID


usaid finantare imm

Întreprinderile Mici și Mijlocii din mai multe țări, inclusiv Moldova, pot beneficia de un grant în cadrul proiectului USAID pentru Dezvoltare Economică, Guvernare și Creștere a Întreprinderilor (EDGE).

Proiectul USAID pentru Dezvoltare Economică, Guvernare și Creștere a Întreprinderilor (EDGE) implementat de International Development Group LLC (IDG), este o activitate regională de 3 până la 5 ani în Europa și Eurasia (E&E) care are ca scop crearea unei creșteri economice inclusive, durabile și susținerea integrare intraregională și euro-atlantică.

EDGE își propune să genereze sinergii între proiectele USAID care lucrează în creșterea economică și să reunească părțile interesate din toate țările pentru a lucra la problemele reciproce, oferind portofoliului E&E USAID o dimensiune regională.

Activitățile EDGE sunt concepute pentru a promova regionalizarea, pentru a reduce barierele pentru comerț și pentru a sprijini creșterea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) din domeniul:

  • Agricultură și prelucrare agricolă;
  • Industria ușoară;
  • Turism.

Obiectivul este de a ajuta IMM-urile din aceste lanțuri de valoare să adopte și să utilizeze tehnologia informației și comunicațiilor moderne.

USAID EDGE anunță concurs de solicitări de finanțare (RFA) de la aplicanți din țările din Balcanii de Vest din Albania, Bosnia și Herțegovia, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru și Serbia; țările din Caucaz din Georgia, Armenia și Azerbaidjan; și țările din vestul statelor independente (NIS) din Ucraina, Moldova și Belarus (UMB).

Alocarea financiară în cadrul acestui RFA este de 1.000.000 USD, care urmează să acorde 10-15 granturi.

Perioada inițială de desfășurare a proiectului va fi limitată la 15 luni, iar oferirea de granturi vor începe în iulie 2020 până în septembrie 2021.

Termen limită pentru aplicare: 5 martie 2020, 16:00

Mai jos vei găsi cererea completă pentru aplicare. O referință generală (model de concept) a proiectului EDGE de două pagini este de asemenea atașată pentru consultare. Descarcă:

EDGE Cerere de subvenții pentru solicitanți (RFA) .pdf
Prezentare generală EDGE.pdf
RFA_Anexa A Model de Concept.docx

Dacă mai ai întrebări, poți consulta site-ul oficial.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, accesând zilnic youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ești interesat de filme documentare? Vino la o proiecție de scurtmetraje
Next Cum adaptezi know-how-ul american la nivel local cu Denis Roșca
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four − 1 =