(interviu) Cunoaște-o pe Carina Gojan – președintele ”Clubului Oratorilor”


carina gojan

Echipa youth.md este în continuă căutare a tinerilor care s-au remarcat și de aceea am pregătit pentru cititorii noștri un interviu cu Carina Gojan – președintele “Clubului Oratorilor”.

Când și unde ai trăit prima experiență în voluntariat?

Prima experiență de voluntariat a fost chiar la Clubul Oratorilor, deoarece a fost prima organizație în care m-am implicat și ultima în care activez la momentul dat.

Ce te motivează pe tine zi de zi să îți dedici timpul Clubului Oratorilor? 

Cel mai mult mă motivează membrii mei și creșterea lor în domeniul oratoriei. Eu încerc să mă dedic fiecărui membru în parte și să contribui la creșterea fiecărui. Este o senzație extrem de plăcută să vezi cum după 3 luni, membrii tăi devin niște oratori superbi. Să îți aduci aminte primul lor discurs și să vezi cât de mult au crescut.

Cum ai ajuns președintele acestui club? Care sunt pașii ?

Președinte poate deveni orice membru Clubului Oratorilor în urma Alegerilor Prezidențiale. Anterior, am activat în cadrul Clubului Oratorilor în funcția de Coordonator General, după care mi-am propus candidatura la funcția de Președinte și am fost acceptată.

Totuși e vorba de oratorie,de emoții depășite și discursuri prezentate în fața a zeci de oameni, cum ai reușit să ieși din zona de confort ? Ce sfaturi dai celor ce au problema vorbitului in public?

Celor care vă este frică să vorbiți în fața unui public – Practicați! Poți să mergi la toate training-urile de oratorie, să citești toate cărțile despre public-speaking, să asculți toate discursurile de pe TEDx, însă dacă nu vorbești în fața unui public la propriu, dacă nu ești acolo pentru publicul tău, nu vei reuși niciodată să treci peste această barieră. De asemenea un sfat, care mi l-a dat Dananjaya Hettiarachchi  ( Câștigătorul Mondial Toastmasters 2014) a fost de a avea un mentor. Nu mi-am găsit unul, dar încerc să fiu acel mentor pentru unii dintre membrii mei.

 Primul meu discurs a fost groaznic, tremuram și fluturam cu un marker, simțeam o presiune enormă și dorința de a finisa mai repede discursul, ca acum, după o experiență vastă în domeniul dat să o fac cu plăcere, să doresc să inspir și să motivez. Nu vă fie frică să spuneți ceea ce gândiți!

Ce calități trebuie să posede, după părerea ta, un adolescent?

Sociabil, curios, perseverent – doar 3 dintre calitățile unui adolescent cu perspectivă. Cel mai important pentru un adolescent, însă, este să învețe de la cei mai buni și să poată să facă diferența dintre creștere și stagnare, dintre bine și rău.

Care este motivul principal pentru care ai recomanda tinerilor să se implice activ în activități de voluntariat?

Voluntariatul a devenit un trend și după părerea mea tinerii au început să se implice foarte superficial. Voluntariatul este pentru cei care doresc într-adevăr să crească și să se dezvolte, să iasă din zona de confort, să cunoască noi tineri și să gândească „out of the box”. Implicați-vă pentru experiență! La această vârstă voluntariatul este cel ce îți poate oferi experiență în organizarea evenimentelor, în coordonare, lucru în echipă, promovare, net-working și noi idei.

Autor: Badia Lidia

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Îți dorești să participi timp de 12 luni într-un program de voluntariat peste hotare? Atunci nu ezita să aplici
Next Vino la primul Festival de Agro-Diversitate din țară
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + 6 =