AFLĂ PROBLEMELE LOCALE, CERE SOLUȚII și DEVINO #COMISARELECTORAL

primaria mea, comisar electoral, oportunitate

Vrei un oraș mai bun și aleși locali profesioniști? Devino COMISAR ELECTORAL pentru 2 luni (septembrie – octombrie), află care sunt problemele locale și cere soluții de la candidații la primărie.

Platforma comunitară PRIMĂRIAMEA organizează în perioada 7 septembrie – 3 noiembrie o campanie de informare privind alegerile locale din municipiul Chişinău (20 octombrie 2019). Locuitorii dispuși să dedice 2 ore pe săptămână pentru un oraș mai bun, sunt invitați să devină comisari electorali.

CE FACE UN COMISAR ELECTORAL?

  • cercetează o problemă locală;
  • cere soluții la problemele locale de la candidații electorali;
  • informează locuitorii despre soluțiile candidaților;
  • organizează evenimente publice pentru a încuraja dezbateri electorale pe probleme locale.

După încheierea campaniei de informare, doritorii vor fi invitați să se alăture procesului de monitorizare a promisiunilor electorale.

Comisarii electorali vor lucra în echipe de 4-6 persoane și vor fi ghidați de mentori cu experiență în organizarea campaniilor de informare privind alegerile. Fiecare echipă va beneficia de instruiri (dezvoltarea mesajului politic, organizarea evenimentelor de vizibilitatea etc.) și va activa într-un microsector din Chișinău, pe o problemă locală.

CE VEI ÎNVĂȚA?

  • ce este o campanie de Get Out the Vote și cum se organizează;
  • cum se cercetează cantitativ (în baza unui sondaj profesionist) și calitativ (chestionarea locuitorilor unui microsector privind efectele problemei) o problemă locală;
  • cum se dezvoltă un mesaj și despre comunicarea publică;
  • cum se organizează un eveniment public (prin activități practice) .

CUM TE POȚI IMPLICA?

Oricare locuitor care vrea un oraș mai bun poate contribui dedicând toamna aceasta 2 ore pe săptămână, timp de 2 luni. Persoanele interesate sunt invitate să completeze formularul de aplicare până pe 3 septembrie, ora 23.59.

Comisarii electorali pot selecta problema locală la care ar dori să lucreze completând formularul de aplicare. Dacă mai multe persoane vor selecta aceeași problemă, prioritate se va acorda primilor aplicanți.

PRIMĂRIAMEA este o comunitate a cetățenilor care doresc un Chișinău confortabil, accesibil și frumos. Lansat în martie 2016, proiectul promovează ideea unui oraș mai bun, în care autoritățile consultă cetățenii atunci când stabilesc priorități, dezvoltă și implementează politici publice.

Pentru informații suplimentare:

Telefon: 069618574 (Cristina Voroneanu, coordonatoare campanie GOTV)

E-mail: echipa@primariamea.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vino la Ziua Ușilor Deschise organizată de Academia de Inovare și Schimbare prin Educație
Next ÎNCEPE-ȚI TOAMNA ÎNTR-UN MOD SĂNĂTOS CU „BUCURIE ÎN MIȘCARE"
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + fourteen =