122 de tineri din 4 regiuni și-au îmbunătățit capacitățile organizaționale


Consiliul Național al Tineretului din Moldova, cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, prin intermediul Pool of Trainers a organizat în 4 regiuni ale țării o serie de instruiri orientate către dezvoltarea capacităților organizaționale a participanților, membri ai  organizațiilor de tineret.

Sesiunile de instruire s-au desfășurat în cadrul proiectului „Consolidarea instituțională a organizațiilor de tineret prin dezvoltarea capacităților de planificare și management”. Acestea au vizat subiecte precum: implicarea tinerilor în procesul decisional; aspecte introductive în conceptul de advocacy; activismul ca și formă de apărare a drepturilor tinerilor; advocacy ca și generator al schimbării; influențarea deciziei în cadrul politicilor publice; activități de formare și consolidare a echipei etc.

În cadrul instruirilor au participat peste 122 de tineri, reprezentanți ai organizațiilor sau consiliilor de tineret și ale căror obiective s-au pliat cu cele pe care le urmărește CNTM. „Consolidarea capacităților instituționale a organizațiilor de tineret locale a fost mereu o prioritate pentru CNTM. Ne bucurăm că aceste instruiri au loc la nivel local, pe principiul de coorganizare și pe subiecte identificate de către tineri și organizații de tineret în dependență de necesitățile și prioritățile specifice acestor regiuni.”, a menționat Igor Ciurea, Secretarul General al Consiliului Național al Tineretului din Moldova.

Prin intermediul proiectului dat, CNTM tinde să continue eforturile depuse pe parcursul ultimilor ani în domeniul dezvoltării instituționale a organizațiilor de tineret și implicarea acestora în dezvoltarea politicilor publice de tineret.

Instruirile sau desfășurat în cadrul proiectului „Consolidarea instituțională a organizațiilor de tineret prin dezvoltarea capacităților de planificare și management”, implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova în cadrul Programului anual de Granturi pentru sectorul de tineret 2018.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Târgul Organizațiilor de Tineret la Festivalul Tineretului. Înregistrează-ți organizația!
Next Vino la o nouă dezbatere organizată de Debate Academy și expune-ți opinia vizavi de uniformele școlare
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 12 =