Află cum ai putea să eviți fenomenul procrastinării prin intermediul lecturii


Sunt sigură că nu o singură dată ați amânat anumite activități sau sarcini din cauza indiferenței ori a lipsei de timp. Aceasta este o activitate întreprinsă de fiecare în parte într-o măsură mai mică sau mai mare, indiferent de circumstanțe. Ținând cont că gravitatea acestui tip de comportament este de un grad înalt; am decis să vă prezentăm câteva cărți ce vă vor ajuta la evitarea procrastinării!

1. “Procrastinate on Purpose” de Rory Vaden

 Cea mai copleșitoare problemă din viața noastră profesională este productivitatea stagnantă. Indiferent dacă suntem suprasolicitați, provocați din punct de vedere organizațional; sau avem o problemă de motivație care ne împiedică în realizarea unei activități. Astfel, în ajutor vă vine această carte simplă, Procrastinate on Purpose de Rory Vaden. În ea se prezintă cele cinci permisiuni care ne fac liberi să facem cele mai bune lucruri – la timp și fără a irosi energie luptându-ne cu stresul și anxietatea.

2. “Arta de a (nu) îți pierde timpul” de Pierce Steel

Dacă te-ai săturat să tot amâni lucrurile importante din viața ta, să cedezi tentațiilor de moment în defavoarea a ceea ce știi că trebuie să faci; și să spui mereu că „de mâine“ vei face tot ce-ți propui, atunci îți recomandăm să lecturezi această carte. Arta de a pierde timpul, de a amâna nejustificat începerea unei acțiuni; în special din cauza neglijenței, se numește, în limbaj științific, procrastinare.

3. “Începe cu ce nu-ţi place!” de Brian Tracy

Începe cu ce nu-ţi place (Eat That Frog!) te învață cum să scapi de factorii inhibanți sau restrictivi; de toate acele lucruri neplăcute pe care le amâni într-una sperând să scapi de ele.

4. “The Procrastination Equation: How to Stop Putting Things Off and Start Getting Stuff Done” de Piers Steel

Procrastinarea doar înrăutățește sarcinile neplăcute, așa că de ce ne este atât de greu să ne opunem îndoirii și întârzierii? Ecuația Procrastinării este înghesuit cu informații surprinzătoare despre amânare și natura umană – precum și soluții concrete, utile pentru combaterea acestui fenomen.

5. “Concentrat: Cum sa prosperi în munca profundă într-un mediu perturbator” de Cal Newport

Ipoteza muncii profunde reprezintă o abilitate demnă de admirat. Concentrat are doua țeluri: primul este de a convinge cititorii că ipoteza muncii profunde este adevărată. Cel de-al doilea, este de a-i învăța pe cititori sa profite de această realitate, antrenându‑și mintea și transformându‑și obiceiurile de lucru prin plasarea muncii profunde în centrul vieții lor profesionale.

Reporter Youth.md: Rusu Andriana

Nu ezita să ne urmărești pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Discută despre faimoasa carte „451 grade după Fahrenheit” de Ray Bradbury în cadrul unui Club de Lectură
Next Ziua Generației Z: Academia Digitală pentru tinerii sub vârsta de 25 de ani
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × one =