#ÎndemnLaLectură. „Zilele din urmă ale nopții”, de Graham Moore


„Nimic din cum arată o omidă nu-ți dă de înțeles că va fi un fluture”

De obicei, noile tehnologii aduse lumii de către inventatori sunt brevetate de un singur om, astfel că apariția unui lucru inovator este destul de liniștită. Dar ce se întâmplă atunci când doi oameni diferiți declară în același timp că o nouă invenție este a lor personală, dar nu a celuilalt? Și nu este vorba de o invenție oarecare, dar de însăși becul electric? Iar contestanții nu sunt niște inventatori oarecare, dar sunt oameni puternici și cu influență?

„Zilele din urmă ale nopții” spune povestea lui Paul Cravath, un tânăr avocat ce este pus în fața unei întrebări de un miliard de dolari: cine a inventat becul, Thomas Edison sau George Westinghouse? Cazul lui Paul îi dă acces la societatea înaltă a New York-ului de la sfârșitul secolului XIX și la afacerile din spatele ușilor închise. Dar Edison este un adversar foarte puternic, cu resurse imense, influență și sprijinul celui mai bogat american de atunci: J. P. Morgan. Pentru a câștiga cazul, Paul trebuie să-și folosească inteligența și ingeniozitatea, dar și să colaboreze cu Nikola Tesla, un vechi dușman al lui Edison (care ar ști cum să-l înfrângă) și cu Agnes Huntington, o cântăreață de operă. Graham Moore ne conduce într-o poveste despre riscuri, trădare, interese și puterea banilor.

Pentru iubitorii romanelor istorice,  această carte este perfectă, de aceea v-o recomand, pentru că nu veți regreta!

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine! 

Reporter Youth.md: Teodor Zaporojan

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Iată ce impact a avut cinematografia în epoca modernă
Next Efectele razelor UV asupra sănătății omului
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply