#HowTo // Ghid spre a avea o locuință după ultimele mode în 2021


Cu toții ne dorim să locuim într-o casă spațioasă, confortabilă, dar în ultimul timp, ne dorim ca locuința noastră să fie în trend, să fie bine stilizată, cu decorațiuni multe sau mai puține. Ei bine, acum veți afla cum să vă amenajați locuința, încât să fie pe placul vostru.

Materialele naturale au devenit atat de importante în amenajarea casei, deoarece în ultima perioada am devenit cu toții mai interesați de stiluri de design cat mai simple, dar cat mai practice. Totodată, datorită popularității de care se bucura stiluri precum japandi, lemnul, piatra sau pur și simplu materialele textile naturale; au devenit elemente care nu trebuie să-ți lipsească din casa.

Stilul unei locuințe

Materialele naturale vor crea întotdeauna senzația unui cămin bine pus la punct. În plus, indiferent de stilul pe care vrei să-l abordezi pentru locuința ta, materialele naturale se vor integra cu siguranță. De exemplu, dacă-ți dorești un living în stil industrial; tot ce trebuie să faci este să adaugi elemente din metal, o bibliotecă sau chiar măsuță de cafea. 

Dacă-ți dorești un stil rustic, alege teracota și lemnul natural pentru mobilier.

În cazul în care îți dorești o atmosfera care-ți amintește de vacanta, optează pentru bambus. Se va potrivi perfect mai ales dacă îți dorești să recreezi experiența unei zile la spa.

Locuință ecologică

Ecological House 3.0 / NOEM | ArchDaily

Un alt factor important care te-ar putea convinge sa folosești mai mult materiale naturale, este impactul asupra mediului. Achiziționând produse asupra cărora se acționează foarte puțin din punct de vedere chimic; alegi o variantă sustenabilă, care protejează și mediul.

Să alegi materiale naturale în amenajarea casei poate fi un element important în 2021, însă există câteva aspecte de care trebuie sa ții cont. Când vorbim despre finisaje, trebuie sa iei în calcul costurile mult mai mari, dar și rezistența materialelor în timp. Așadar, dacă știi că-ți place să renovezi destul de des, probabil nu este cea mai buna idee din punct de vedere economic să optezi pentru marmură, granit sau piatra; deoarece acestea se indeparteaza greu. 

Astfel, înainte să achiziționezi mobilier sau chiar finisaje din materiale naturale; gândește-te la modul în care ți-ai dori să arate casa ta și peste 10 ani și ia alegerea potrivită pentru tine.

Nu ezita să ne urmăresti și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Cernețchi Alisa

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ai o idee în domeniul acțiunilor climatice? Participă la „Youth Climate Pact Challenge”
Next Oportunitate de voluntariat pentru tinerii din Soroca la Centrul Dacia
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + 10 =