După ce a adunat zeci de tineri la Chișinău, Ziua Învățământului Dual continuă în zona de nord a țării – la Soroca! Peste 10 instituții de învățământ tehnic și companii se vor reuni la eveniment pentru a oferi oportunități unice de studii și de angajare tinerilor. Cu sloganul „Înveți. Muncești. Câștigi!”, Ziua Învățământului Dual va avea loc pe 4 iunie, între orele 10.00 – 13.00 în Scuarul Cetății Soroca. Târgul este dedicat absolvenților de gimnaziu și liceu, dar și tinerilor până la 35 de ani care vor să îmbrățișeze o nouă meserie.
La eveniment, participanții vor veni cu prezentări ample despre ofertele de studii, specializările obținute și oportunitățile de angajare. Vor organiza o serie de ateliere interactive pe diverse domenii, precum electronică, tehnologii informaționale, fashion, culinărie etc. De asemenea, potențialii studenți vor avea ocazia să adreseze întrebări, să participe la discuții cu membrii instituțiilor participante și a agenților economici și, totodată, să se bucure de un program artistic interactiv cu muzică și dansuri.
Mai mult, vor participa la un quiz cu premii, în care vor fi adresate diverse întrebări despre învățământul dual, iar cei care vor răspunde corect vor fi premiați cu câte un joc de societate „Descoperă Învățământul Dual” prin care vor afla cum funcționează sistemul.
Ziua Învațământului Dual 2022 își va încheia seria de târguri în data de 15 iunie, în zona de sud a țării – la Cahul.
Evenimentul este organizat de Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, cu suportul proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde” implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).
Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina evenimentului www.go.dual.md sau pe pagina de Facebook Învățământul Dual.
Despre Învățământul Dual
Învățământul profesional tehnic dual este „școala fără șomeri” și reprezintă o formă alternativă a învățământului profesional tehnic clasic. Acesta își propune să ofere șanse egale tuturor tinerilor de a îmbrățișa o profesie care să le aducă beneficii și satisfacție pe termen lung, indiferent de proveniența socială, iar angajatorilor le oferă acces la forță de muncă bine calificată. Aproximativ 30% din studii se desfășoară în instituția de învățământ, iar celelalte aproximativ 70% – la agentul economic, astfel accentul fiind pus pe instruirea practică, în condiții similare celor reale de muncă. La absolvirea studiilor profesionale duale, tinerii specialiști au locul de muncă aproape „în buzunar”!
Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!
No Comment