Stagii în Parlamentul Republicii Moldova. Acum ai posibilitatea să te înscrii

internship moldova, locuri de munca pentru studenti chisinau

stagii în Parlamentul Republicii Moldova
Foto: Facebook/ParlamentRM

Programul de stagii în Parlamentul Republicii Moldova anunță perioada de selectare a noilor participanți. În perioada sesiunii de toamnă 2019, sunt oferite 21 de stagii în cadrul subdiviziunilor Secretariatului Parlamentului.

Programul de stagii în Parlamentul Republicii Moldova este conceput în baza principiului de alegere competitivă și dezvoltare profesională a tinerilor, pentru cultivarea educației parlamentare și consolidarea mecanismelor de implicare a tinerilor interesați în procesul decizional. Aceasta reprezintă o oportunitate în vederea aprofundării cunoștințelor teoretice acumulate de către stagiari pe parcursul anilor de studii și în vederea formării competențelor și dobândirii abilităților practice printr-o implicare directă în activitatea autorității legislative a Republicii Moldova.

În cadrul Programului, stagiarii vor fi implicați în activități ce țin de funcționarea Parlamentului, de procesul legislativ, de înțelegerea și funcționarea sistemului parlamentar, contribuind astfel la familiarizarea opiniei publice cu rolul și locul Parlamentului în societate. Programul constituie o oportunitate atât pentru stagiari, cât și pentru parlamentari de a conlucra în vederea realizării atribuțiilor specifice agendei Parlamentului. Acest lucru va favoriza dezvoltarea capacităților instituționale ale Parlamentului, inclusiv eficientizarea funcției de control și supraveghere, de elaborare a proiectelor de legi și a politicilor în conformitate cu standardele internaționale.

Programul se adresează studenților în anii terminali, masteranzilor și doctoranzilor în domenii aferente activității legislative cu rezultate foarte bune în plan academic, precum și reprezentanților societății civile (ai organizațiilor neguvernamentale), interesați să dobândească cunoştinţe practice prin implicarea în activitatea Parlamentului, să interacționeze cu parlamentarii și să-și formeze o imagine obiectivă despre funcționarea legislativului.

Mai multe detalii despre programul stagii în Parlamentul Republicii Moldova, afli pe pagina oficială a Legislativului.

Acest articol a fost creat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află mai multe despre programul ODIMM: Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM)
Next Burse pentru formare profesională”, ediția 2019-2020. Înscrie-te
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × one =