Programul EU4Youth: rezultate și recomandări


În ciuda provocărilor legate de sănătatea publică și contextul politic incert din regiune, programul EU4Youth a continuat să ofere noi oportunități și competențe tinerilor din țările Parteneriatului estic în 2021.

Raportul EU4Youth Realizări 2021 analizează progresele înregistrate de programul regional în țările partenere estice în ultimii ani. Îndemnând totodată la prudență cu privire la implementarea sa viitoare într-un context regional zdruncinat și instabil.

Detalii video.

Rezultatele-cheie ale programului EU4Youth

Peste 28.000 de tineri au dobândit noi competențe prin intermediul a 1.330 de activități față în față de dezvoltare a competențelor EU4Youth.

82% dintre beneficiarii finali EU4Youth au fost de acord că sprijinul primit le-a sporit încrederea în găsirea unui loc de muncă.

Aproape 3.000 de tineri au beneficiat de mentorat profesional, iar 841 de tineri au efectuat un stagiu sau ucenicie facilitat de EU4Youth.

368 de tineri au primit sprijin financiar pentru a începe o afacere, iar din 2019 au fost lansate 116 start-up-uri.

Au fost sprijinite sau înființate 146 de grupuri și structuri de tineri, iar 32% dintre beneficiarii finali au declarat că EU4Youth i-a ajutat să devină cetățeni activi.

Mai multe informații despre rezultate găsești aici.

Privind înainte: recomandări de politici

Raportul Realizărilor include 10 recomandări pentru a consolida în continuare programul și ecosistemul pentru tinerii din regiune. Aceste recomandări depind însă de contextul de implementare. Proiectele trebuie să poată lucra cu tinerii, părțile interesate locale și autoritățile pentru a construi cel mai bun mediu care să răspundă nevoilor tinerilor în ceea ce privește angajarea, antreprenoriatul și implicarea în societățile lor.

Mai multe detalii despre recomandări găsești aici.

A investi în tineret înseamnă a investi în viitor

Prin programul său EU4Youth, Uniunea Europeană sprijină tinerii din țările partenere estice pentru a crea mediul în care să poată înflori în educație, antreprenoriat și participare activă.

Cunoaște mai multe despre programul EU4Youth.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // TVR MOLDOVA caută contabil
Next Concurs de pictură pentru tineri: „Care-i pasărea ta preferată?”
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − four =