Premieră la Chișinău // Festivalul Echoes of One World


Festivalul Echoes of One World este un eveniment care va avea loc în premieră la Chișinău în perioada 19-20 aprilie, 2024, la Artcor (str. 31 august, nr, 137).

One World este un festival dedicat drepturilor omului, cu origini în Cehia și cu expansiune în mai multe țări europene. Pentru prima dată, festivalul va avea loc și în Chișinău, sub numele de Echoes of One World, organizat de Asociația Moldox cu sprijinul Ambasadei Republicii Cehe în Republica Moldova, People in Need Moldova și Centrul Ceh din București.

Deschiderea evenimentului va fi marcată printr-o proiecție specială a filmului documentar „Of Caravan and the Dogs”, regizat de Askold Kurov & Anonymous 1 (Germania / 2024 / 89 min). Acest film impresionant prin portretizarea curajoasă și critică a luptei jurnaliștilor și activiștilor independenți din Rusia în fața represiunii și cenzurii guvernamentale. Filmul oferă o perspectivă profundă asupra condițiilor opresive din Rusia contemporană și subliniază importanța democrației și a drepturilor omului într-un context global. 

Pentru a fi la curent cu programul detaliat al celor două zile de festival, vă invităm să urmăriți noutățile de pe pagina de eveniment a festivalului. 

În cadrul festivalului veți avea ocazia să descoperiți expoziția fotografică „Galeria NE” și texte a unui grup de jurnaliști și fotografi independenți din Republica Cehă, care invită la explorarea universului oamenilor curajoși care au spus NU, iar începând de vineri, 19 aprilie, la Artcor, sa fiți mai de aproape universul creativ al artistului moldovean Valeriu Buev, cunoscut pentru operele sale suprarealiste, care au cucerit galeriile de artă din Moldova și Uniunea Europeană.

Așteptăm cu nerăbdare să vă avem alături de noi la deschiderea Festivalului Echoes of One World și să ne bucurăm împreună de această experiență unică în Chișinău.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Înregistrează-te la Cursul de lungă durată în Formare de Formatori
Next Înscrie-te acum pentru stagii de practică în instituțiile de stat, inițiativă susținută de UE
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 − 1 =