Top 5 cărți cu vampiri pentru fanii supranaturalului


Se pare că atât cărţile despre vampiri, cât şi despre creaturi supranaturale în general, rămân fără doar şi poate în topul preferinţelor celor tineri, în special. De la an la an, scriitorii vin sau revin cu teme fresh, care nu fac decât să menţină, respectiv să sporească interesul fanilor pentru lectura de tip science-fiction.

1. Interview with the Vampire, Anne Rice

Anne Rice a conturat vampiri care captivează și la zeci de ani după publicarea cărților și nu poate lipsi din nici un top 10 carti cu vampiri. It’s a cult classic, guys.

2. Queen of the Damned, Anne Rice

De ce Queen of the Damned? Pentru că explorează istoria și mitologia  vampirilor ajungând până în Egiptul Antic. Rice introduce câțiva vampiri extrem de bătrâni și de interesanți precum Akasha, Enkil sau Maharet. Gata, nu mai trișez și nu mai pun nimic din seria Vampire Chronicles.

3. Dracula, Bram Stoker

Bram Stoker este responsabil pentru introducerea vampirilor în literatură și pentru transformarea lui Vlad Țepeș în Dracula. Nu putea lipsi, așadar, din acest top. Din punctul meu de vedere, Dracula este o carte care trebuie să fie citită (chiar dacă nu ești fan vampiri).

4. The Historian, Elizabeth Kostowa

The Historian este construit în jurul lui Dracula. Eroina află că tatăl ei a investigat originile lui Dracula în anii 70 și că forțele răului sunt active, chiar dacă din umbră. O aventură cu vampiri de neratat.

5. Salem’s Lot, Stephen King

Talentul lui King pentru povești întunecate și pline de elemente gotice, supranaturale și horror nu poate fi contestat. Salem’s Lot nu face excepție și trebuie citită pentru a-l descoperi pe  Master Vampire Kurt Barlow, un vampir antic cu superputeri.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram și web Youth.md pentru  a fi la curent cu toate oportunitățile și materialele disponibile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sulima Daniela
Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // Solidarity Fund PL angajează  Specialist junior – coordonator de proiecte
Next Descoperă experiența din cadrul proiectului un „Pas spre succes” de la Cerlat Cristian
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + four =