Participă la Academia Națională de Liderism Feminin


Academia naționala de liderism feminin

Ești interesată de drepturile femeilor? Înregistrează-te acum la Academia Națională de Liderism Feminin.

Platforma pentru Egalitate de Gen, în parteneriat cu ERIM și GENDERDOC-M implementează proiectul „Moldova Împotriva  Discriminării”, cu suportul financiar al Uniunii Europei. Proiectul implementează o inițiativă care vizează sprijinirea și consolidarea competențelor de leadership ale femeilor tinere care promovează drepturile femeilor. 

Ca parte a inițiativei în curs de desfășurare, vă invităm să participați la Academia Naţională de Liderism Feminin care își îndrumă activitățile în vederea protejării drepturilor femeilor și ale fetelor. 

DESPRE OPORTUNITATE 

Scopul Academiei Naționale de Liderism Feminin este de a spori vizibilitatea și participarea tinerelor activiste pentru drepturile omului în viața publică.

Participantele la Academia Națională de Liderism Feminin vor fi în măsură să aprofundeze cunoștințele lor în domeniul drepturilor omului, egalitatea de gen și discriminarea de gen. 

Participantele la Academie vor putea afla mai multe despre strategiile de comunicare, premizele pentru campanii de promovare de succes, scrierea propunerilor de proiecte, vor putea să înțeleagă mecanismele de influență asupra procesului decizional și cooperarea cu agențiile guvernamentale. Vor avea și posibilitatea de a se întâlni cu lidere și activiste care împărtășesc poveștile lor de succes și exemple de advocacy eficiente pentru femei și fete. 

Academia Natională de Liderism Feminin se va desfășura în două etape. Prima etapă va fi o pregătire intensivă de 3  zile, iar a doua etapă va consta în implimentarea programului de mini proiecte realizate de absolventele academiei.

Pentru activistele care participă la Academia de Liderism, va fi oferită o oportunitate de a participa la concursul pentru granturi mici și de a primi finanțare, pe bază de concurs, pentru a implementa un proiect de utilizare în practică a competențelor dobândite în cadrul Academiei. Limba de comunicare  în cadrul academiei română și rusă.

Academia Națională de Liderism Feminin se va desfășura în apropirea orașului Chișinău. Locația desfășurării Academiei va asigura măsuri de protecție privind COVID-19, oferind participantelor un mediu sigur și protejat pe toată perioada desfășurării Academiei. 

Academie de Liderism Feminin va avea loc pe 29 – 31 iulie 2021, dar în funcție de evoluția situație epidimologice, organizatorii își rezervă dreptul de a amâna desfășurarea activităților. 

Criterii de eligibilitate:

  • femei/fete ce apără drepturile omului/drepturilor femeilor;
  • femei/fete cu experiență într-o mișcare a drepturilor omului de cel mult 2 ani; 
  • femei/fete care au potențialul de a deveni lideră sau de a susține ferm drepturile femeilor în comunitatea sau organizația lor;

Angajament de participarea la sesiune de follow-up. Încurajăm să participe  activistele LGBTI, reprezentantele minorităților etnice, femeile cu dizabilități și femeile HIV pozitive.  Participarea la Academie este gratuită, participantele selectate vor primi tot ce este necesar în timpul evenimentelor. 

Pentru a participa la concurs, vă rugăm să completați formularul de cerere accesând acest link. Expediați formularul completat prin e-mail la adresa [email protected]până la data de 10 iulie 2021.

Pentru informații suplimentare despre participarea la concurs, persoana de contact Nina Lozinschi, telefon: 069215456 

Sursa: egalitatedegen.md

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job full-time // AO „CASMED” angajează asistent social
Next Tabăra Parlamentară oline pentru copii și adolescenți
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + 3 =