Workshop pentru artiști: Cum creăm discursuri cu ajutorul mijloacelor vizuale


Cum creăm discursuri cu ajutorul mijloacelor vizuale, workshop-uri pentru artiști. Data: 9 și 10 septembrie 2021, ora 19:00, la Zpațiu (Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Șciusev 103, Chișinău).

9 septembrie 2021, 19:00

SPOKEN WORD – Teorii și istorii în fotografie – prezentare urmată de o discuție cu Ramin Mazur [MD]

De la începutul lunii septembrie am format un grup de lucru în arta și cercetarea fotografică, în cadrul proiectului Edu-Art. Discutăm despre spațiile urbane din Chișinău în ceea ce privește “locurile de incertitudine”. În timp ce contextualizăm proiectele noastre spontane și în curs de desfășurare, vom prezenta câteva contribuții și vom vorbi despre o bază istorică și teoretică asupra fotografiei, care să ne ajute să reflectăm asupra propriilor metode și strategii.

Ramin MAZUR[MD], finalizat facultatea de jurnalism la Universitatea de Stat la Chișinău și a început să lucreze cu diverse redacții din țară în calitate de fotoreporter. Lipsa de apreciere a fotojurnalismului în media locală l-au impulsionat să lucreze la proiecte și serii individuale. După participarea la Bursa Fundației Magnum „Dreptul uman și fotografia”, s-a axat în mare parte pe „storytelling” (povestire), bazată pe observații asupra realității din țara sa și țările vecine, aflate în tranziție. Mai multe informații: https://www.raminmazur.com/bio/

10 septembrie 2021, 19:00

WERKSCHAU și discuție cu participarea Mariei Guțu [MD]

Fotografa și artista Maria Guțu va vorbi despre ideile și strategiile sale în timp ce este preocupată de orașele și spațiile rurale și de oamenii care le creează.

Maria GUȚU[MD] s-a născut în Republica Moldova, anul 1996. În iunie 2020, a finalizat studiile la Academia de Muzica, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, unde a făcut cinematografie timp de 4 ani. Începând cu 2021, Maria este membră a „WomenPhotograph” („FemeiFotograf”). Este interesată de fotografia documentară, spațiile îndepărtate și relația dintre oameni și mediu.

Acest eveniment face parte din programul public găzduit de proiectul Edu-Art 2021 – consolidarea legăturii între comunitățile artistice, care este organizat și se desfășoară în spații culturale alternative din orașele Rîbnița, Dubăsari și Chișinău.

Sursa: oberliht.org

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous ERASMUS mai aproape de tineri cu Daniela Lungu
Next Află despre lumea modei din Moldova alături de organizatorii celui mai recent defileu: „Luna lui Cuptor”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply