53 de tineri au participat la Conferința Națională „Durabilitatea financiară a sectorului de tineret”


conferinta cir pro bono

Aceștia, în cadrul activităților ce au fost organizate la conferința, au discutat despre oportunitățile sau barierele pe care le au atunci când vine vorba despre finanțarea activităților la nivel local, au cunoscut companii care au prezentat proiectele de responsabilitate social-corporativă pe care le au, au venit cu idei, pe care le-au transform în concepte de proiect.

Participanții s-au familiarizat cu posibilitățile de accesare a granturilor, în special informarea și instruirea organizațiilor cu privire la accesare fondurilor europene (activitatea 106 din Planul de Acțiuni al SNDST 2020). De asemenea, a fost prezentat raportul „Capacitatea organizațiilor de tineret de mobilizare și administrare a resurselor financiare”.

În primul rând, este un eveniment ambițios care-și permite să abordeze una dintre cele mai complexe sau complicate aspecte din dezvoltarea organizațiilor de tineret, vorbim despre managementul financiar și despre capacitatea organizațiilor de colectare de fonduri. Aportul nostru a început cu două luni înainte de eveniment, când am început realizarea unui raport de evaluare instituțională a organizațiilor de tineret, ca să vedem dacă există anumite diferențe dintre gestiunea financiară a unei organizații de tineret și una clasică. Astăzi am prezentat raportul și principalele constatări ale acestui raport. Chiar dacă există asemănări între acestea, am reușit să descoperim unele particularități și provocări care sunt mult mai frecvente în cadrul organizațiilor de tineret.

Nicolai Loghin, consultant în cadrul Centrului de Instruire și Consultanță Organizațională

Participanții au stabilit parteneriate între organizații, au dezvolta șase concepte de proiecte în comun, obținând support din partea experților. Tot în cadrul conferinței, reprezentanții companiilor Ellation Moldova, Endava și StarNet și Digital Park au vorbit despre proiectele de responsabilitate socială pe care le dezvoltă și au cunoscut oportunități Erasmus+ la care pot participa atât în mod individual, cât ca ca și organizație.

Buga Mihai, membru al organizației „Made in Mereni” participă la această conferință pentru

„a cunoaște care sunt posibilitățile noastre de obține o finanțare și care sunt barierele în acest sens. Am aflat că sunt o mulțime de posibilități de a obține o finanțare de la agenți economici, APL-uri sau personae fizice în forma unor sume de bani sau bunuri materiale”.

Conferința Națională „Durabilitatea financiară a sectorului de tineret” s-a desfășurat în perioada 6 – 8 decembrie, la Vadul-lui-Vodă. Aceasta a fost organizată de Centrul de Informare și Resurse Pro Bono.

Conferința este organizată în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților de mobilizare a resurselor și serviciilor de autofinanțare a organizațiilor de tineret”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Training pentru studenţi: EcoVisio şi problemele mediului!
Next Află mai multe despre oportunitățile Erasmus+ la o conferință în acest sens
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − four =