Training pentru studenţi: EcoVisio şi problemele mediului!


training pentru studenţi

Ești jurnalist sau blogger interesat de protejarea mediul înconjurător? Ia parte la un training pentru studenţi despre gestionarea eficientă a deșeurilor şi confruntă problemele.

Asociația publică EcoVisio invită:

 • studenții Facultății de Jurnalism;
 • jurnaliști;
 • bloggeri;
 • reprezentanți ai diferitor redacții media ( ziar, radio, televiziune etc. );
 • specialiști în problemele de mediu, care doresc să își împărtășească abilitățile sau să scrie mai multe articole despre problema deșeurilor din Republica Moldova, din toate regiunile, inclusiv Transnistria.
 • şi toţi doritorii de a se înscrie la training-ul „Protecția mediului prin gestionarea adecvată a deșeurilor și a consumului rațional”.

Participanții vor avea posibilitatea:

 • să își îmbunătățească abilitățile de scriere ale articolelor;
 • să își dezvolte capacitățile de creare a reportajelor video pe teme de mediu, gestionare a deșeurilor și a consumului informat;
 • să dobândească cunoștințe asupra acestor subiecte;
 • să întâlnească diverse persoane care activează în sfera dată;
 • să capete noi experiențe.

Selecția participanților la acest training pentru studenţi se va face în baza unei scrisori de motivare și a unui articol de presă scris, reportaj video sau audio despre problema deșeurilor din regiune, trimise până la data de 12 decembrie 2019 la adresa de e-mail – nataliia@ecovisio.org.

După analiza dosarelor, 10 persoane vor fi selectate pentru a participa. În cadrul training-ului, acestea vor pregăti articole sau reportaje despre cum sunt gestionate deșeurile în localitatea de baștină sau în alte regiuni. Se va ține cont de situația spațiului selectat în timp real, strategiile și inițiativele la nivel de stat, local sau regional.

Sesiunea se va desfășura la data de 20 – 22 decembrie, de la ora 10.00 până la ora 17.00. EcoVisio va acoperi costurile participanților pentru transport, 2 mese pe zi (prânz, pauză de cafea) şi cazare (la necesitate).

Instruirea va avea loc la oficiul organizației EcoVisio, din Chișinău. Activitățile practice, de asemenea, se vor desfășura în Chișinău, iar locațiile vor fi selectate în cadrul procesului de instruire. Pregătirea se va desfășura atât în limba română, cât și în limba rusă.

După training, participanții selectați vor avea posibilitatea de a realiza lunar materiale jurnalistice timp de șase luni, iar acestea vor fi publicate pe site-ul faradeseuri.md. În procesul de lucru, ei vor avea parte de sprijinul mentorilor, precum și a specialiștilor de la EcoVisio. Cinci cele mai bune materiale vor fi premiate.

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”. Acesta este implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Post Vacant: Fundaţia Soros-Moldova este în căutare de asistent în departamentul mass-media şi cultură
Next 53 de tineri au participat la Conferința Națională „Durabilitatea financiară a sectorului de tineret”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × three =