5 restaurante luxoase ale căror prețuri o să te dea pe spate


Dacă îți place mâncarea, ai niște bani lăsați deoparte și vrei să te bucuri de o cină la unul dintre cele mai scumpe restaurante din lume, atunci această listă o să ți se pară interesantă! Toate restaurantele enumerate au un lucru în comun: costurile exorbitante. Află și tu motivul pentru care meniurile lor sunt atât de costisitoare.

1.  Sublimotion – Ibiza, Spania

Sublimotion este cel mai scump restaurant din lume, costând 2.380 de dolari pentru fiecare persoană. Restaurantul este deschis doar câteva luni pe an în vara spaniolă, de la 1 iunie până pe 30 septembrie, și este condus de bucătarul de două stele Michelin, Paco Roncero. Dacă reușești să rezervi o masă în timpul sezonului de vară, te poți aștepta la un nivel cu totul nou de experiență culinară și divertisment. Vei fi așteptat de o echipă de douăzeci și cinci de profesioniști, care-ți vor prezenta meniul de degustare cu 20 de feluri unul câte unul, pe parcursul a trei ore. În timp ce te bucuri de mâncare, vei experimenta spectacole cu lumini laser și elemente de realitate, pentru a-ți îmbunătăți experiența. Restaurantul a fost distins cu Premiul pentru cea mai bună inovație pentru alimente și băuturi în 2014. Odată ce ai făcut o rezervare, vei primi un bilet comestibil, dar oricât de apetisant ar părea, asigură-te că îl mănânci după ce intri și nu înainte!

2. Per Se – New York, SUA

Deschizându-și porțile lumii în 2004, Per Se este al doilea restaurant de trei stele Michelin al lui Thomas Kellers. Este cunoscut, în principal, pentru prezentarea delicată și aromele rafinate. Oferă o gamă de trei meniuri de degustare în total, inclusiv o opțiune vegetariană, dar meniul de degustare este cu nouă feluri, care se concentrează în principal pe bucătăria franceză și americană, este cea mai populară alegere a clienților. Restaurantul mai are și 19 mese cu vedere la Columbus Circle și Central Park.

3. Ultraviolet – Shanghai, China

Menținându-se unul dintre cele mai scumpe restaurante de elită din lume, Ultraviolet costă între 570 și 900 de dolari per client, fără băuturi și taxe. Pentru 900 de dolari, te poți aștepta să te bucurai de 10-20 de cursuri de degustare; fiecare curs evidențiind ingrediente diferite și prezentate în cele mai inovatoare moduri. Restaurantul își propune să ofere o experiență completă, nu doar în ceea ce privește hrana, ci și prin ,,apelarea” la toate simțurile umane. De exemplu, folosind efecte audio și vizuale, care se perindă toate în fundal în timp ce mănânci. Bucătăria este condusă de Paul Pairet.

4. Masa – New York, United States

Condus de bucătarul-șef Massa Takayama, acest restaurant din New York te va costa aproximativ 595 de dolari. Restaurantul se remarcă, ironic, pentru simplitatea sa, oferind un meniu de degustare de sushi, concentrat pe arome esențiale. Este adesea considerat a fi prea scump și un loc potrivit mai degrabă pentru celebrități.

5. Maison Pic Valence – Paris, Franța

Continuându-și afacerea de familie, Sophie Pic este unul dintre puținii bucătari din lume care conduce un restaurant de trei stele Michelin. Localul oferă un meniu cu nouă feluri, care constă din Rouget mediteranean într-un bulion de șofran, napi confiați și unele dintre cele mai bune deserturi de ciocolată pe care le vei gusta vreodată. Sophie este cunoscută pentru faptul că a abordat experimental mâncarea ei, folosind arome neobișnuite pentru a prezenta preparate care sunt atât atrăgătoare. Restaurantul se află acum la cel de-al 130-lea an de activitate.

Așa că dacă ai nevoie de o experiență inedită, aceste restaurante îți vor aduce, cu siguranță, unele dintre cele mai prețioase senzații atât din punct de vedere financiar, cât și în ceea ce privește inovația culinară.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporteră Youth.md: Albu Dumitrița

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous 600 de elevi din Florești au acces la Laboratoarele Digitale
Next 5 semnificații mai puțin cunoscute ale florilor de cireș
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply