DPRP anunță apel deschis pentru finanțare nerambursabilă, ediția 2021


finanțare nerambursabilă 2021

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DPRP) dă startul primei sesiuni deschise de finanțare nerambursabilă pentru anul 2021.

DPRP sprijină activitatea românilor de pretutindeni și acordă prin Secretariatul General al Guvernului finanţări nerambursabile şi alte mijloace de sprijin financiar, în limita bugetului alocat, cu respectarea principiilor liberei concurenţe, eficacităţii utilizării fondurilor publice, transparenţeişi a tratamentului egal.

PROGRAME DE FINANŢARE:

Reintegrare:

Facilitarea inserției și reinserției sociale, precum și pe piața muncii a cetățenilor români cu reședința sau domiciliul în străinătate, la restabilirea acestora pe teritoriul României, precum și atragerea oamenilor de afaceri români din diaspora pe piața din România. Facilitarea inserției în mediul școlar a copiilor români reveniți în țară din diaspora. Plafonul maxim acordat pentru proiectele depuse în cadrul acestui program este 100.000 lei pe proiect.

Educaţie:

Sprijinirea procesului de integrare a românilor care îşi au domiciliul / reşedinţa în străinătate în paralel cu păstrarea şi afirmarea identităţii lingvistice a românilor de pretutindeni şi formarea noii generaţii, care să reprezinte România şi interesele româneşti în străinătate. Plafonul maxim acordat pentru proiectele depuse în cadrul acestui program este 100.000 lei pe proiect.

Cultură:

Păstrarea, dezvoltarea şi afirmarea identităţii etnice, culturale, religioase şi lingvistice a românilor din vecinătate şi din diaspora, precum şi întărirea legăturilor dintre România şi comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării. Plafonul maxim acordat pentru proiectele depuse în cadrul acestui program este 100.000 lei pe proiect.

Mass-media:

Păstrarea şi afirmarea identităţii culturale a românilor, promovarea României şi a valorilor comunităţilor româneşti, prin sprijinirea mass-mediei de expresie românească din comunităţile româneşti de peste hotare. Plafonul maxim acordat pentru proiectele depuse în cadrul acestui program este 100.000 lei pe proiect.

Societatea civilă:

Sprijinirea, consolidarea şi extinderea mediului asociativ în comunităţile locuite de români şi solidaritatea pe care societatea civilă o generează în rândul comunităţilor de români. Plafonul maxim acordat pentru proiectele depuse în cadrul acestui program este 100.000 lei pe proiect.

Spiritualitate şi tradiţie:

Păstrarea identităţii spirituale şi respectarea libertăţii religioase a românilor de pretutindeni.Plafonul maxim acordat pentru proiectele depuse în cadrul acestui program este 100.000 lei pe proiect.

În cadrul aceleiași sesiuni de finanțare, un solicitant poate depune cel mult două proiecte.

Pot obține finanţare nerambursabilă:

– asociaţiile, fundaţiile, unităţile de cult, organizaţiile neguvernamentale ale românilor de pretutindeni, organizaţiile internaţionale;
– persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice de drept public sau privat din România sau din străinătate care utilizează finanțări nerambursabile pentru derularea de proiecte sau acțiuni în sprijinul românilor de pretutindeni.

Cererea de finanțare și documentele menționate pot fi trimise doar în format electronic (scan PDF), la adresa de e-mail [email protected] 

Pentru detalii despre această oportunitate de finanțare nerambursabilă și pachetul de documente necesare, accesați acest link.

Sursa: dprp.gov.ro

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Webinar: Mituri și greșeli în alimentație
Next Voluntariatul - cheia spre succes și auto dezvoltare a tinerilor de astăzi
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − one =