5 motive pentru o călătorie în Sri Lanka


Aflată între India și Asia de sud-est, Sri Lanka nu seamănă cu nici una din ele. Este o destinație de vacanță care a devenit populară încet, încet, în anii care au urmat după 2009, când s-a terminat războiul civil. Acum, însă, este locul în care trebuie să mergi. Mai jos găsești doar câteva motive pentru a călători în Sri Lanka.    

Plantațiile de ceai

Sri Lanka este faimoasă în lumea întreagă   pentru ceaiul de Ceylon. Iată de ce trebuie să faci un tur al plantațiilor și să deguști diferite sortimente de ceai. Așa cum cea mai bună mâncare o ai acasă, așa și cel mai bun ceai din lume se găsește în Sri Lanka.

Puii de elefant

Îi poți vedea la orfelinatul puilor de elefant Pinnawala. Pe lângă asta, îi poți hrăni cu biberonul, ajuta la prepararea prânzului lor sau te poți juca cu ei în timp ce fac baie. Chiar dacă sunt pui, trebuie să ai grijă să nu te calce în picioare :-). 

Celelalte animale sălbatice

https://storage.googleapis.com/bveu-blog/2017/04/sri-lanka-3-700x495.jpg

O vizită la Yala National Park este memorabilă: aici vei vedea 44 de specii de mamifere si 215 specii de păsări. Poți vedea leoparzi, elefanți, urși, crocodili, păuni. Important e să-ți planifici din vreme safari-ul în Yala – poți face asta și online, pe site-ul oficial al parcului.
https://storage.googleapis.com/bveu-blog/2017/04/Sri-Lanka-3-700x550.jpg

Cei 1300 de kilometri de plajă

Sună fascinant, nu-i așa? Plajele de aici sunt înconjurate de cocotieri, nisipul este fin, iar apa, ca în Caraibe – doar că la un preț mult mai accesibil. Sunt o mulțime de plaje, pentru preferințele fiecaruia: mai multă actiune vei găsi la Bentota, în timp ce la Nilaveli și Uppuveli te vei bucura de liniște.

Vizitarea orașului Kandy

Kandy, cea mai veche capitală a țării, este plină de atracții. Orașul Kandy este declarant Patrimoniu Mondial UNESCO din anul 1988. Ghizii te vor conduce prin  muzeul Ceaiuluimuzeul pietrelor preţioase şi Templul Sri Dalada Maligawa sau Templul Dintelui Sacru, unul dintre locurile importante de pelerinaj din lumea budistă, deoarece aici se păstreaza dintele lui Buddha adus în Sri Lanka de prinţesa Orissan în secolul IV. Toate atracțiile sunt magnifice, și ăsta este un motiv să călătorești, ba chiar să te și reîntorci în Sri Lanka.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Zaporojan Teodor

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cunoaște mai multe despre Călin Vieru
Next Descoperă raze de soare din inima Copenhaga
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 20 =