Află cum decurge prima zi de școală în diferite colțuri ale lumii


Deși unii nu conștientizează, școala rămâne locul unde ne petrecem cei mai frumoși ani, unde amintirile își pun amprenta pe toată viața și lecțiile învățate vor fi utile în viitor. Cu toate acestea, prima zi de școală rămâne a fi cea mai emoționantă, atât pentru elevi, cât și pentru părinți. Pentru a-ți lărgi cunoștințele și a afla informații suplimentare legate de prima zi de școală, te îndemn să citești articolul de mai jos!

Australia

În Australia, prima zi de școală începe la sfârșitul lunii februarie și se termină la jumătatea lunii decembrie. În acea zi, elevii vin la școală îmbrăcați în uniformă specială instituției și desfășoară lecțiile de dirigenție în clasă. Înainte de aceasta, elevii  Calendarul academic este împărțit în 4 mandate, cu 2 săptămâni vacanță la sfârșitul fiecărui termen. Vacanța cea mare durează aproximativ 2 luni, în care studenții se mută la un nivel mai avansat.

Africa

În ciuda faptului că Africa este un continent cu o economie scăzută, elevii studiază la școală și obțin o profesie. Prima zi de școală începe pe la mijlocul lui septembrie și se derulează în același ritm școlar. Dimineața elevii au parte de un careu solemn, apoi prin intermediul dansurilor demonstrează cultura poporului. Elevii sunt întâmpinați la școală prin dansul tradițional Rwandez acompaniat de tobele burundeze.

Asia

Japonia, fiind una dintre cele mai dezvoltate țări din lume, are și cel mai performant sistem de învățământ. Prima zi de școală începe pe 1 aprilie, odată cu sărbătoarea Hanami (sărbătoarea florilor de cireș). În acea zi, în sala de festivități a instituțiilor de învățământ se desfășoară ceremonie pentru întâmpinarea colegilor noi. Elevii poartă uniforme noi, iar alături de ei , mamele îi încurajează prin purtarea costumelor tradiționale kimonouri.

Europa

Aproape în fiecare țară din Europa, școala începe în zile diferite din septembrie. Însă în Norvegia, elevii revin pe băncile școlii pe data de 22 august. În prima zi elevii au parte de un careu solemn, alături de dascăli și părinți. În această țară, accentul este pus pe socializarea între profesor și elev. Din prima zi ei au parte de o lecție cu diriginta în care fac cunoștință unii cu alții. În timpul școlii, o dată în săptămână se efectuează excursii pentru a se reuni și a dezvolta relații cât mai trainice cu colectivul.

America de Sud

În Brazilia, prima zi de școala începe în prima săptămână a lunii februarie. Elevii și părinții se pregătesc de școală cu câteva luni înainte din cauza prețurilor ridicate la rechizite și haine școlare. La școală, copii fac diverse activități, concerte pentru a transmite un bun venit tuturor persoanelor. Conform calendarului academic, în Brazilia elevii studiază 200 de zile și au vacanța cea mare de la mijlocul lui decembrie până în februarie.

America de Nord

În majoritatea statelor din America de Nord, anul școlar începe cu câteva zile după Ziua Muncii, sărbătorită la începutul lunii septembrie. Nu există o dată concretă, dar Ministrul asigură că anul de studiu să conțină 200 de zile. În prima zi de școală, elevii au diverse festivități, iar apoi sunt invitați în sălile de clasă pentru a desfășura lecțiile.

Prima zi de școală este deosebită pentru fiecare persoană în parte. În diferite țări ale lumii, începutul anului variază, iar sistemul de învățământ este deosebit. Pentru informații suplimentare și variată, vă îndemn să accesați linkul de alături. https://ro.wikiqube.net/wiki/First_day_of_school

Reporter Youth.md: Spinei Alexandra

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Coursera: English for Career Development
Next IarmarEco revine și în 2023! Iarmarocul este locul unde găsești produse ecologice și sănătoase
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 3 =