#4 Fare Network: Femei care au dovedit că este posibil!


Continuăm să dezmintem stereotipul care circulă în societate cu referire la rolul femeilor în lumea sportului prin campania Fare Network. Exemplele reprezentatelor genului frumos au avut curajul, pasiunea și dedicarea să își valorifice potențialul. Au obținut medalii la concursuri sportive și respectul celor din jur.
      

  Unul dintre cele mai frumoase exemple este gimnasta româncă Nadia Comăneci. În 1976, la vârsta de 14 ani a uimit lumea sportului obținând o performanță extraorinară: nota 10 la Jocurile Olimpice de vară de la Montreal. La această ediție, Nadia obține de 7 ori scorul perfect, căpătând 3 medalii de aur, o medalie de argint și una de bronz. După ce a obținut rezultatele incredibile la Jocurile Olimpice, a apărut pe coperțile revistelor ”Times”, ”Newsweek” și ”Sport Illustrated”. În 1996, Nadia Comăneci, a intrat în Galeria ”Hall of Fame” a gimnasticii internaționale.

O altă campioană a României, care a scris istorie la proba de maraton a Jocurilor Olimpice este Constantina Diță. Aceasta a obținut medalia de aur, o adevărată performanță, la Olimpiada din 2008 care s-a desfășurat la Beijing.
      

   Și cu siguranță, una dintre cele mai cunoscute sportive, titrată la nivel mondial, cea care a reușit să se mențină timp de 64 de săptămâni în clasamentul WTA (Woman Tennis Association) este românca Simona Halep. La moment, Simona este numărul 6 mondial. Aceasta a cucerit inimile tuturor românilor. A câștigat turneele de Grand Slam de la Roland Garos în 2018 și Wimbeldon în 2019. Datorită rezulatelor magnifice pe care le-a atins acesta a fost decorată cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler.

Și iată că istoria a demonstrat, și cu siguranță va mai demonstra în continuare că pe lângă sensibiliatea, feminitatea și gingășia caracteristică unei femei, acesta are forța și îndrăzneala necesară să concureze împotriva bărbaților și să reprezinte un adversar pe măsură.

Deci ce mai aștepti? Fii tu următoarea care sfidează ”standartele” societății și demonstrează de ce ești în stare!

Citește și alte articole din seria Fare Network. Află experiența tinerelor sportive aici.

Reporter: Micleușanu Adelina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Îți dorești ca localitatea ta să beneficieze de 1.000.000 lei? Află procedura de participare la programul "Capitala tineretului"!
Next Activități pentru tineri: Familiarizează-te cu „educația media” și „gândirea critică” prin desene
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 6 =