Despre proiectul „Un Pas Spre Succes” de la participanta Ceachir Ana


Un pas spre succes este un proiect organizat de echipa Youth.md cu scopul de a ajuta tinerii în legatura cu orientarea lor în cariera, ajutându-i în același timp să se descopere pe sine.

În urma desfășurării proiectului „Un pas spre succes” intervievând câțiva participanți am primit feedback despre instruirile desfășurate în cadrul acestui program.

Împreuna cu Ceachir Ana, participantă în cadrul acestui program, am discutat despre părerile, impresiile și trăirile sale după încheierea seriilor de 4 instruiri.

1. De ce ai aplicat la acest program?

Am aplicat la acest program după îndrumarea unei prietene foarte apropiate, care a fost impresionată și atrasă de programul foarte vast și util al training-ului. După ce m-am informat și eu despre eveniment, am luat în considerare utilitatea și importanța temelor abordate și am decis să aplic.

2. Care a fost prima impresie despre acest program?

În urma primului training, am rămas impresionată de tendința activităților de a promova lucrul în grup, astfel încât am reușit chiar și la primul eveniment să cunosc noi persoane.

3. Ce lucruri noi ai aflat?

Conceptul inteligențelor multiple a reprezentat o temă complet nouă pentru mine.

 4. Te-au ajutat lucrurile învățate în orientarea ta în cariera?

Temele studiate m-au ajutat nespus de mult în ghidarea în carieră, căci acestea au contribuit atât la autocunoașterea propriei persoane, cât și la explicarea oportunităților și metodelor de aplicare la diverse joburi sau programe.

5. Care au fost așteptările înainte de începerea instruirilor?

Așteptările mele de bază au fost înțelegerea algoritmului de scriere a CV-ului și ghidare în domeniul oportunităților internaționale.

 6. Așteptările tale au coincis cu realitatea?

Așteptările mele într-adevăr au coincis cu realitatea, întrucât toate subiectele au fost abordate și explicate pe înțelesul tuturor.

 7. Ce aspecte te-au marcat cel mai mult în urma finalizării instruirilor?

Cel mai mult m-a marcat oportunitatea de a organiza activitățile de follow-up, căci acestea m-au ajutat atât pe mine însumi să înțeleg tema mai bine, cât și să răspândesc cunoștințele obținute cu mai multe persoane.

 8. Cum ți-ai petrecut activitățile de follow up?

Am petrecut o activitate în cadrul școlii, iar cealaltă – la un curs de psihologie. În ambele cazuri participanții păreau interesați de subiect, respectiv atmosfera generală a fost una productivă și prietenoasă.

 9. Cum te-ai simțit în urma finalizării activităților de follow-up?

M-am simțit foarte bine și împlinită în urma activităților de follow-up, căci am fost capabilă să mă asigur că informația dobândită în cadrul evenimentelor a fost percepută și înțeleasă de mai multe persoane.

Proiectul este susținut financiar în cadrul Programului de granturi mici – 2021, lansat de către Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău și Centrul Municipal de Tineret Chișinău.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

  Reporter Youth.md: Leahu Dumitrița

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Clubul Voluntarilor ARTICO organizează un nou eveniment pentru adolescenți
Next Premii bănești de 10.000 de lei pentru profesorii inovatori
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + four =