2 proiecte sociale au prins contur în raionul Drochia după ce 3 tineri ambițioși au participat în cel cel de-al doilea bootcamp UPSHIFT din 2022.


24 de echipe de tineri din întreaga țară au prezentat rezultatele efortului depus în cele patru săptămâni UPSHIFT – proiectele sociale dezvoltate, fiecare având scopul de a aduce un impact pozitiv în comunitățile locale. Activitățile au avut loc în trei centre de instruire din țară la Chișinău, Bălți și Cahul, cu participarea a peste 100 de tineri.

Valeria Vlas și Valeria Prutean au lucrat în echipă, iar împreună au reușit să obțină finanțare pentru proiectul lor, ,, Brain Brun’’, cu scopul de a educa tânăra generație printr-un campionat de jocuri intelectuale.

Stas Cebotari urmează să implementeze un proiect care să instruiască tineri din raionul Drochia cu privire la egalitatea de gen, primind finanțare din partea UPSHIFT, ca rezultat al concursului de proiecte din cadrul programului. Proiectul lui Stas a concurat cu alte 24 de proiecte și este unul dintre cele 12 proiecte finanțate în bootcampul de vară.

În cadrul bootcampului de vară al UPSHIFT Moldova 2022, program de inovare socială care susține implicarea tinerilor în domeniul economic prin intermediul antreprenoriatului social, a prins viață proiectul EGALitate de Gen pentru TINERii și TINERile din Drochia, ce urmează a fi implementat.

Este o experiență de neuitat, o trăire de intensitate maximă și, nu în ultimul rând, o bună oportunitate pentru a susține dezideratul prin care învățând pe alții, învățăm noi înșine,

menționează tânărul.

UPSHIFT este un program de inovare socială care susține implicarea tinerilor în domeniul economic prin intermediul antreprenoriatului social. În Moldova, acest program este implementat de TEKEDU, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și cu susținerea financiară a UNICEF Moldova.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Autoare: Nicoleta Albot

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Tinerii din Rîșcani continuă să scrie proiecte și să se implice activ în viața comunitară
Next Super Pitch 2022
Dumitrița Albu
About the author

Dumitrița Albu

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + twenty =