A fost lansat #Youth Talks – un spațiu virtual pentru dezvoltarea personală


Youth Talks pentru tineri

În contextul crizei COVID-19, când interacțiunea offline este limitată, Rețeaua Centrelor de tineret din Moldova a inițiat  seria de discuții online Youth Talks, care oferă tinerilor un spațiu virtual de  comunicare, dezvoltare personală și profesională.

Prima sesiune din cadrul acestui proiect inovativ a avut loc vineri, 1 mai și a implicat persoane cunoscute din Moldova care au vorbit tinerilor despre instrumentele online și utilizarea acestora în mod creativ.

Prezentă la evenimentul de lansare, Nigina Abaszada, Reprezentanta UNFPA în Moldova, a menționat că Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) și Biroul de Cooperare al Elveției susțin Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în dezvoltarea Rețelei Centrelor de tineret din țară pentru a  crește o nouă generație de tineri și tinere active care să contribuie la o schimbare socială.

„Ne-am angajat să susținem dezvoltarea tinerilor prin intermediul Centrelor de tineret în regim offline și continuăm să facem acest lucru online, reieșind din realitățile impuse de noul coronavirus. Youth Talks este o inițiativă binevenită, deoarece oferă tinerilor posibilitatea de a interacționa într-un format nou și interesant și a se inspira de la alți tineri. Astfel, tinerii pot genera idei creative, se pot implica în viața socială și pot transforma criza în oportunitate, devenind parte a soluției”

Nigina Abaszada, Reprezentanta UNFPA în Moldova

„Este importantă asigurarea continuității activității Rețelei Centrelor de tineret, inclusiv la distanță, pentru a fi aproape de tineri prin utilizarea diferitor platforme online de conectare, informare, precum și mobilizare. În contextul pandemiei, tinerii sunt privați de posibilitarea de a beneficia de acele spații sigure și prietenoase pe care le oferă Centrele de tineret, respectiv au acces limitat la oportunități de socializare, informare și petrecere a timpului liber într-un mod activ și util pentru dezvoltarea personală și profesională.”

Marcel Marin, Șeful Direcției Tineret, în cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republcii Moldova

Despre evenimentele Youth Talks:

Conversațiile Youth Talks se vor desfășura timp de 5 săptămâni, timp în care vom prezenta în fața tinerilor, persoane publice din mediul online, care vor aduce în discuție teme relevante și de interes pentru tineri, cu caracter informativ și motivațional. Speakerii și tinerii de success își vor împărtăși experiența de utilizare a platformelor online pentru a-și promova activitatea, de a iniția cauze sociale sau de a transforma pasiunea în start-upuri inedite în scop de creștere personală și dezvoltare profesională.

În fiecare zi de vineri, începând cu ora 15:00, tinerii sunt așteptați LIVE pentru discuțiile captivante și utile pe pagina de Facebook a Rețelei Centrelor de tineret din Moldova și UNFPA Moldova. Intervențiile online sunt organizate într-un format dinamic, sub formă de dezbateri / discuții cu invitați, întrebări din partea audienței. 

Programul de discuții online pentru tineri și cu tineri #Youth Talks se va concentra pe subiecte legate de dezvoltarea personală și motivația tinerilor, social media și branding, jurnalism civic și participarea online a tinerilor, ca platforme alternative de educație nonformală, interacțiune și socializare calitativă.

Precizăm că toate activitățile în cadrul Centrelor de tineret din țară au fost sistate din cauza situației epidemiologice din țară pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Activitățile Centrelor de tineret sunt susținute în cadrul Fondului comun privind dezvoltarea Centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice a tinerilor din Republica Moldova al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous #BeTheOne // Află cum a fost experiența unui fost membru în colectivul Youth.md - Cristian Rotar
Next Cursuri online de instruire pentru antreprenoriat social, ODIMM
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × four =