Tinerii din Rîșcani continuă să scrie proiecte și să se implice activ în viața comunitară


144 de mii de lei câștigați pentru 8 proiecte gândite și scrise de tinerii din raionul Rîșcani. Inițiative în diferite domenii: procurarea echipamentelor sportive, amenajarea spațiului verde din ograda clădirii sau procurarea unui mobilier nou, care urmează a fi implementate în instituțiile de învățământ unde își fac studiile.

La data de 14 iulie, în incinta sălii de ședințe a Consiliului raional s-a desfășurat festivitatea de semnare a acordurilor de finanțare cu grupurile de inițiativă câștigătoare în cadrul Programului de granturi mici pentru tineri din raionul Rîșcani, runda a IX-a.

Am scris proiectul Artele frumoase. Scopul acestui proiect este să promovăm tinerii din liceu care se implică în toate concursurile care au loc pe parcursul anului școlar. Din acești bani vom achiziționa niște panouri educaționale, unde vom expune toate aceste lucrări, dar, pe lângă aceasta, vom achiziționa și o tabletă, un dispozitiv modern care ne va permite postarea activităților într-un mod mult mai accesibil.

CĂTĂLINA CEMARTAN, liderul grupului de inițiativă

Banii au fost alocați de către Consiliul raional, dar și de Fondul pentru tineri Rîșcani.

Contribuția Consiliului raional este de 100 de mii de lei.

Este foarte importantă implicarea tinerilor în acest proces, participă activ din an în an și în acest sens vom veni cu inițiativa pentru anul viitor de a suplini acest buget, pentru a implica mai mulți tineri.

VASILE SECRIERU, președintele raionului Rîșcani

Suntem deja la a 9-a ediție a programului de granturi mici, în al șaptelea an de activitate, fiind depuse în acești șapte ani 143 de proiecte, 110 sunt deja acceptate spre finanțare, inclusiv cele opt anunțate în această rundă. Sunt mai multe proiecte pe lângă instituțiile de învățământ, scrise de consiliile locale de tineret.

DENIS ȚURCAN, președintele AO „Generația viitorului”

Proiectul „Fonduri pentru Tineri Rîșcani” este implementat de către Asociația Obștească „Generația Viitorului”, în parteneriat cu Direcția Învățământ Tineret și Sport Rîșcani, cu suportul Fundației Est-Europene, din resurse acordate de Suedia.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Autoare: Nicoleta Albot

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vrei să fii cât mai organizat și să îți gestionezi eficient timpul? Vino la trainingul de „Time Management”
Next 2 proiecte sociale au prins contur în raionul Drochia după ce 3 tineri ambițioși au participat în cel cel de-al doilea bootcamp UPSHIFT din 2022.
Dumitrița Albu
About the author

Dumitrița Albu

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − seven =