Concurs pentru designeri! Propune cea mai reușită idee de renovare a obiectivului Porto Vecchio din orașul Trieste

Trieste, designeri, concurs,

Foto simbol: portovecchio.comune.trieste.it

În cadrul bienalei de design Trieste Contemporanea este organizat un concurs pentru designeri. Aceștia sunt îndemnați să vină cu idei de renovare a unor edificii din zona Porto Vecchio (portul vechi) din orașul italian Trieste, rămasă neutilizată și într-o stare de decădere pe parcursul a zeci de ani.

Concursul vine să adune la un loc proiecte menite să creeze imaginea unui port nou, în care să fie simţită acea stare intermediară ce se află între sosirea, aşteptarea şi plecarea persoanelor din port, timp în care are loc un liber schimb de culturi şi valori. Aceasta este, de fapt, o provocare pentru designerii care vor participa – cea de a crea o viziune ce înlătură limitele geografice şi percepţiile şi care va putea crea o societate comună, cu un schimb intercultural activ, scrie designcafeclub.md.

Pentru a participa la competiție, concurenţii trebuie să îşi pună întrebarea: Ce obiect îţi imaginezi că ai putea să găseşti, să aduci sau să iei dintr-un port al culturilor? Participanților li se cere să conceapă un element original și inovator de design contemporan care ar trebui să fie util într-un posibil port pentru culturi și să sublinieze specificul portului de comerț care este acum un sit al patrimoniului industrial ce trebuie regândit pentru viața modernă a întregului oraș.

Data limită de depunere a dosarelor este 15 iulie. Toţi cei care îşi doresc să ridice operele sale la nivel internaţional, sunt încurajați să completeze formularul de participare.

Mai multe detalii despre obiectivele pe care trebuie să le întrunească proiectul pentru Trieste Contemporanea, găsiţi AICI.

Valoarea premiului mare al Trieste Contemporanea este de 4000 de euro.

Competiţia este deschisă ţărilor din centrul şi estul Europei, ce fac parte din Inițiativa Central Europeană, printre care şi Republica Moldova, dar şi celor din zona Mării Mediterane. Concursul este bienal, iar scopul său este să atragă şi să promoveze designeri din peste 23 de ţări europene, stabilind o punte între zona central-estică şi vestul european.

Pentru alte detalii accesaţi www.triestecontemporanea.it.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous „Transformă pasiunea într-o afacere" - Training pentru tineri cu dizabilități
Next JOB// Asociația TDV angajează un Coordonator Logistică, Monitorizare Financiară și Dezvoltare Organizațională
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × two =