Au fost desemnați câștigătorii Concursului republican pentru elevi ,,Limba noastră-i o comoară”, ediția a II-a

tineri, concurs, limba română

sursa: mecc.gov.md

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării și Ambasada României în Republica Moldova a desemnat câştigătorii din acest an  a Concursului “Limba noastră-i o comoară” .

Ediția din acest an, cu tematica ,,Suntem o limbă”, a fost dedicată poetului Iulian Filip. La concurs au participat elevi ai claselor I–XII, de la instituții de învățământ general, atât cu predare în limba română, cât și cu predare în limbile minorităților naționale. Aceștia au prezentat peste 300 de eseuri și filmulețe originale care ilustrează, în maximum 15 minute, diverse activităţi curriculare și extracurriculare, prezentări de proiecte individuale și de grup ce includ practici de dezvoltare și promovare a vorbirii corecte în şcoală și în comunitate.

 Evaluarea s-a desfăşurat pe 3 niveluri de vârstă şi de pregătire: clasele I – IV,  V – VIII și IX– XII. Criteriile de apreciere au vizat titlul materialului, prezentarea aspectelor relevante din activitatea elevului şi a profesorului în vederea cultivării comunicării corecte, valoarea estetică, educativă, instructivă a produsului, originalitatea viziunii, stilul comunicărilor.

Câștigătorii au obținut premii bănești (premiului mare – 2.000 de lei; premiul I – 1000 de lei; premiul II – 800 de lei; premiul III – 500 de lei), diplome din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, seturi de carte și un certificat de participare în cadrul Programului de tabere ARC 2018 în România.

Concursul, aflat la cea de-a doua ediție, se desfășoară în contextul realizării Programului Naţional pentru îmbunătăţirea calităţii învăţării limbii române în instituţiile de învăţământ general cu instruire în limbile minorităţilor naţionale pentru anii 2016-2020 și are drept obiective desemnarea bunelor practici în vederea sporirii interesului pentru comunicarea corectă în limba română, susținerea elevilor creativi, promovarea responsabilității lingvistice în mediul școlar.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Decorează vitrinele cu „artă”. Înscrie-te la cea de-a doua ediție a concursului „ART OF DISPLAY: Fashion Window Competition”  
Next „Unde mamele plâng” - film documentar, realizat de o studentă de la Jurnalism. Vino și tu la lansare
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − eight =