Ai o întrebare pentru deputații din Parlament? „Generația Z întreabă” îți oferă această posibilitate!


generația z întreabă

Parlamentul Republicii Moldova lansează podcastul „Generația Z întreabă” –  o inițiativă în cadrul căreia tinerii discută cu deputații despre subiectele care îi înteresează.

Podcastul „Generația Z întreabă” este realizat de tineri, născuți în perioada anilor 2000, care abordează diverse teme, inclusiv economice, ecologice, sociale și politice,  pe care le analizează și discută cu deputații.

Scopul emisiunii audio este de a încuraja tinerii să abordeze problemele de actualitate, precum și să le reflecte în limbaj simplu și accesibil pentru tânăra generație. Podcastul durează maxim 60 de minute, autorul propune subiectul și deputatul cu care vrea să discute tema aleasă. Pentru a se înregistra trebuie să completeze acest formular online.

Criterii de selectare:

  • Vârsta – participanții trebuie să fie născuți între anii 1995 și 2015.
  • Subiectul – încadrarea acestuia în activitatea și/sau competența deputaților. Dacă aceiași temă se repetă – este acceptată prima aplicație depusă cronologic.
  • Scrisoarea de motivare – descrierea subiectului care se dorește a fi discutat și explicarea motivului pentru care se dorește participarea la acest proiect.
  • Disponibilitatea deputaților selectați.
  • Aplicațiile multiple – dacă una și aceiași persoană dorește să participe de mai multe ori, cu același subiect sau cu subiecte diferite, acest fapt poate fi posibil doar în cazul în care nu sunt solicitări din partea unor persoane care nu au mai participat.

Podcastul creat poate fi ascultat pe pagina www.multimedia.parlament.md  a Parlamentului, la rubrica Podcasturi,  precum și pe cele mai populare platforme specializate de difuzare prin podcasting – Google podcasts, Apple podcasts, Anchor.fm, Spotify. Edițiile anterioare, le poți găsi aici.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la un training gratuit în Digital Storytelling & Audience Engagement cu traineri internaționali
Next Râul Nistru – groapă de gunoi pentru apele uzate din gospodăriile și fabricile din orașul Soroca
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *