Z-Generation: Competiție pentru tineri designeri


Pe data de 1 februarie, Fashion Hub-ul ZIPHOUSE a dat start celei de-a V-a ediții a comptetiției destinate tinerilor talente din domeniul modei – Z-Generation Young Designers Competition. 

Z-Generation este un concurs anual, lansat în anul 2018, datorită căruia studenții, tinerii designeri și absolvenții domeniilor creative au oportunitatea unică de a crea propriile colecții vestimentare cu suportul mentorilor proiectului. Competiția este divizată în două categorii: ART și Ready-to-wear, fiind realizată astfel încât, la finalul competiției, tinerii designeri să-și poată etala spiritul creativ, dar și competitiv în categoria mai apropiată propriului stil. 

În perioada ianuarie-septembrie 2022, participanții vor trece prin 6 etape ale competiției și vor beneficia de instruire și consultanță profesională oferită de experții de talie națională și internațională din industria fashion. Prima parte a programului de mentorat va începe deja în perioada de 6-7 februarie, timp în care designerii selectați în urma etapei de înscrieri, alături de stilista și directorul creativ Stella Arion, vor studia arta elaborării moodboard-ului și schițelor artistice pentru a crea o colecție vestimentară.  

A picture containing person, clothes, dressed, clothing

Description automatically generated


Z Generation Young Designers Competition este etapa națională a competiției, participanții care vor intra în vârful clasamentului final al competiției în categoriile Art și Ready-To-Wear, vor avea posibilitatea unică de a participa și reprezenta țara la concursurile internaționale de profil.

Fiecare etapă a evenimentului va fi urmată de inevitabilele descalificări, finalizând competiția cu o prezentare de modă, unde designerii își vor expune creațiile unui public extins.

Scopul proiectului este de a oferi sprijin complex și un program de accelerare a propriilor posibilități și ambiții pentru cei cu adevărat pasionați de lumea modei.

A group of people wearing clothing

Description automatically generated with medium confidence


Acest proiect este organizat de către ZIPHOUSE Fashion Hub, parte componentă a Universității Tehnice a Moldovei, cu suportul Future Technologies Activity, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ești interesat de democrație și buna guvernare? Înscrie-te la Tulip Youth Academy
Next Evenimente organizate de America House Chișinău
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + 14 =