SIGMOID organizează un curs gratuit de Python la Tekwill


python camp sigmoid

Sigmoid organizează un nou eveniment, Python Camp: Make Your First Steps in IT, offline, dedicat persoanelor interesate de programare.

Cine suntem noi?

Sigmoid este o organizație non-guvernamentală de cercetare și dezvoltare (R&D), ce are drept scop dezvoltarea domeniului Învățării Automate și Inteligenței Artificiale în Republica Moldova. Organizația are 2 scopuri principale: tehnic și educațional.

În scopul său tehnic, membrii asociației Sigmoid, cercetează domeniul Machine Learning și dezvoltă produse noi care ușurează și evoluează domeniul Inteligenței Artificiale, iar în scopul său educațional, Sigmoid pregătește atât viitori specialiști în Data Science și Machine Learning, cât și viitorii angajați în diferite posturi ale companiilor, oferind experiență de muncă în HR, PR, precum și practică în lucru în echipă, coordonarea proiectelor, angajare, cercetare.

Sectorul Tehnologiei Informației a devenit tot mai prezent în Republica Moldova, iar instrumentele IT s-au infiltrat în toate domeniile vieții. Probabil ai auzit și tu că IT-ul este un domeniu foarte complex și în continuă schimbare, căutat atât pentru joburile faimos de bine plătite, cât și pentru satisfacțiile profesionale pe care acesta le oferă. 

Dacă îți dorești să înveți programare, ești viitor student la o facultate legată de domeniul informaticii sau viața cotidiană a devenit plictisitoare și vrei să-ți dezvolți abilități noi, chiar pentru un viitor job, atunci acest eveniment este pentru tine!

Python Camp: Make Your First Steps in IT este o tabără de 5 zile care are drept scop familiarizarea participanților cu limbajul de programare Python. Temele care vor fi abordate, sunt:

  • Instalarea Python-ului
  • Variabile
  • Operatori și condiții
  • Tipuri de date
  • Programarea orientată pe obiecte
  • Flask

Pe parcursul zilei, participanții vor avea parte de două sesiuni tehnice, una de team-building și o pauză. De asemenea, ziua se va finaliza cu o sesiune de întrebări.

Mentorii acestei tabere sunt Lavinia Spînu, Denis Smocvin și Iurie Ciuș, Ingineri Machine Learning la Sigmoid.

Lavinia este gazda primei sesiuni a taberei. Aceasta este studentă la Universitatea de Stat din Tiraspol și Inginer Machine Learning la Sigmoid. Ea este pasionată de Data Science, Inteligența Artificială și speră în viitor să transforme aceste înclinații într-o carieră, mai exact, să creeze drone ce îți vor livra mâncare chiar la ușa ta!

Următoarele două sesiuni vor fi conduse de Denis – viitor student cu acte în regulă la Universitatea Tehnică a Moldovei. Denis este Inginer Machine Learning la Sigmoid și se poate mândri cu numeroase site-uri, blog-uri, realizate în totalmente de el. În viitor, acesta speră să contribuie la dezvoltarea Inteligenței Artificiale în Republica Moldova și să devină „profesorul” asistenților vocali în ceea ce ține purtarea unui dialog uman între ei.

Iurie este cel de-al treilea mentor al acestei tabere. Fiind student în anul doi la Universitatea Tehnică a Moldovei, acesta activează ca Inginer Machine Learning la Sigmoid, având deja o colecție de reușite în domeniu. Printre proiectele sale se numără și Digit Recognition AI – o aplicație web ce primește o imagine 28×28 ca intrare și trimite drept răspuns cifra detectată. Pe viitor, el dorește să lucreze asupra și mai multor proiecte ce au la bază domeniul Computer Vision.

Dacă sunteți curioși să îi cunoașteți în realitate, să le adresați întrebări și să discutați, vă așteptăm la Python Camp: Make Your First Steps in IT.

Evenimentul se va desfășura în perioada 23 – 27 august, fizic, la Tekwill. Toate măsurile impuse de situație epidemiologică vor fi respectate. Participanții își vor folosi laptopul personal. Locurile sunt limitate. Pentru înregistrare, accesați acest link.

Pentru mai multe detalii, ne găsiți pe rețelele sociale Facebook și Instagram.

Python Camp: Make Your First Steps in IT face parte din programul Tekwill Ambassadors 2021, implementat de către A.O.”Sigmoid” cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suediei în cadrul Proiectului ”Tekwill” implementat de ATIC.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Oportunitate de voluntariat: Vino să faci parte din echipa Sipoteni Youth Run
Next Metode simple de economisire a energiei pe care le poți prelua și tu
Sigmoid
About the author

Sigmoid

Sigmoid is an R&D organization whose goal is to develop people and products that will boost the development of Artificial Intelligence and it's usefullness in every day life.

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 5 =