„ActivePeace” invită tinerii de a participa gratuit la un program motivațional


activePeace program motivațional pentru tineri

Programul „activePeace” invită participanții la nouă ediție a unui program motivaţional în Moldova. Indiferent dacă ești elev, student, lucrător de tineret sau activist, dacă ai motivație atunci ești bine venit să te implici!

Programul va împuternici tinerii să elaboreze și să pună în aplicare propriile metode și abordări pentru a atenua şi media conflicte, și pentru a aduce „activePeace”  în organizațiile, comunitățile și grupurile lor. În plus, programul își propune să creeze o atmosferă de apreciere reciprocă și de cooperare pentru cetățeni din diferite medii culturale, de diferite limbi și naționalități, contribuind, astfel, la stabilirea păcii durabile.

Pentru participare sunt invitați:

Elevi, studenți, profesori, lucrători de tineret, membrii ONG-urilor, activiști în vîrstă de 18-27 de ani din toate părțile Republicii Moldova, inclusiv de la nord, centru, sud, regiunile Transnistria și Găgăuzia. 

Condiții de participare:

  • Motivație și o atitudine deschisă;
  • Dispunerea de a lucra într-un mediu multilingv (engleză, rusă, română). Buna cunoaștere a limbii engleze este un avantaj, dar nu este obligatoriu. Sunteți bineveniți să aplicați chiar dacă vorbiți doar una dintre cele 3 limbi;
  • Disponibilitatea de a participa la toate etapele programului (aproximativ 2-5 zile pe lună în perioada iunie – noiembrie 2020);
  • Dorința de a pregăti și a pune în aplicare un proiect propriu mic împreuna cu alți participanți.

Participarea la program este gratuită. Organizatorii acoperă toate cheltuielile legate de participare la program. 

Programul constă în mai multe etape:

  • Prima etapă începe cu o serie de întâlniri / ateliere / seminare ONLINE (mai-iulie 2020).
  • În cea de-a 2 etapă vor urma 2 seminarii în diferite regiuni ale Moldovei (august-noiembrie 2020), unde participanții se vor întâlni pentru a continua să lucreze împreună și pentru implementarea unui proiect mic într-o echipă interregională diversă.

La toate etapele participanții lucrează cu trainerii și mentorii experimentați.

Exemple de ateliere: Gândire critică, transformare a conflictelor, media, lucrul cu stereotipuri, Management de proiect, Social Media- SMM -PR, Creare foto și video, Fundraising, Storytelling, Metode de educație non-formală. 

Vă rugăm să completați formularul online (link aici) până la 10 mai 2020.

Detalii adiționale vei găsi pe paginde de facebook a programului (link aici). Iar dacă mai ai întrebări, le poți adresa către: maxim@ecovisio.org.

Programul activePeace este implementat de asociația obștească „EcoVisio” , în parteneriat cu MitOst e.V. (Berlin), cu sprijin financiar prietenesc al Fundației Robert Bosch.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Previous Job pentru studenți // Rețeaua Consiliilor Locale ale Tinerilor angajează asistent de proiect
Next Concurs pentru elevi: „UP!Eco” ediția a VI-a organizat de Artico
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *