DOR // Participă în cadrul programului Diasporă Origini Reveniri


Programul DOR este o inițiativă a Guvernului Republicii Moldova care constă în organizarea anuală, în luna august, a unui program de vară pentru copiii din diaspora Republicii Moldova.

Programul DOR are scopul de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale copiilor – generația a doua de emigranți – cu țara lor de baștină. Copiii participă la ateliere despre istoria, muzica populară, limba română, bucătăria tradițională, meșteșugărit și instrumentele naționale. Se întâlnesc, de asemenea, cu personalități din Republica Moldova sau participă la excursii prin țară. În acest mod, ei își cunosc țara de origine sau a părinților lor.

Pentru a participa la programul DOR, copiii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 12-17 ani, să înțeleagă și să poată comunica la nivel de bază în limba română.

La toate edițiile de până acum au participat și copii din Republica Moldova. Aceștia sunt selectați în urma unui concurs de exprimare creativă a conceptul de DOR în raport cu migrația. Copiii selectați să participe la programul DOR vor avea activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii, vizite culturale.

Pentru înregistrare și mai multe detalii, accesează ACEST LINK.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Text – Alexandra-Luiza Popov, redactor youth.md

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous O poezie pe zi // „Despre adevăr” de Octavian Paler
Next Masterclass de o zi despre cum să devii mentor în start-upuri
Popov Alexandra-Luiza
About the author

Popov Alexandra-Luiza

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + fifteen =