Vino la premiera spectacolului „Livada de vișini” în viziunea regizorului Alexandru Cozub

livada cu visini, a cehov, spectacol, mihai eminescu

Vino la premiera spectacolului „Livada de vișini” de A.P. Cehov, în regia lui Alexandru Cozub. Aceasta va avea loc pe 19 – 20 ianuarie, ora 18.00, la Teatrul Național Mihai Eminescu.

Piesa Livada de vișini (Cehov o considera comedie, Stanislavski – tragedie, iar pe afișul de la premieră, în 1904, scria dramă), devine, în viziunea regizorului Alexandru Cozub, tragicomedie, spectacol savuros despre setea de iubire împărtășită, despre nevoia de sens și împlinire.

Trei generații de personaje – egocentrice, naive, risipitoare și flecare,- nu se ascultă unul pe celălalt și nici n-o vor : îi adună doar Livada, mai mult cea din aduceri aminte decât cea înflorind sub ferestre.

Livada de vișini de la Chișinău provoacă, vorbind de imperativul schimbării, de indiferență și resemnare: struna ruptă poate fi doar înlocuită: dacă, asemenea bătrânului Firs, “nu mai înţelegi nimic… totul s-a destrămat” rămâi zăvorât în casa pustie.

Tăvălugul tranziției trece peste tot și toate: Vreme este să te naşti şi vreme să mori; vreme este să sădeşti şi vreme să smulgi ce ai sădit, – zice Eclesiastul. De n-ai curaj s-o faci tu însuți, lepădându-te de trecutul bântuit, asumându-ți schimbarea, îți vor smulge alții Livada – de vișini, peri sau gutuie; casa părintească nu se vinde e slogan ce dă bine în cântec, nu și în realitate.

Rostul livezilor e să rămână, imaculate, în memorie.

Scenografie: Iurie Matei
Costume: Tatiana Popescu
Selecţie muzicală: Alexandru Târşu
Regie tehnică: Petru Oistric.

Previous JOB//MilleniuM Training and Development Institute angajează office manager
Next Cu prilejul Centenarului Marii Uniri, participă la expoziția „100 de cămăși basarabene salvate de la dispariție”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *