Pandemia îți afectează compania? Iată câteva soluții pentru a o readuce la normal, sau poate chiar mai bine!


Compania voastră este una dintre acele inovatoare și creative, cu o capacitate deosebită de a obține cele mai multe resurse limitate? Deci, ești probabil bine înarmat cu cunoștințe tehnologice, îți pasă de societate; și, fără îndoială, ești gata să te adaptezi la schimbări foarte repede! Cu alte cuvinte, lumea are nevoie de tine acum mai mult ca niciodată.

Este adevărat, nu putem neglija faptul că acest virus nu a salvat comunitățile de startup. Dimpotrivă, mulți fondatori de startup se tem de consecințele blocajelor și de restricții; și cu greu reușesc să rămână la linie și să își păstreze personalul la bord. Dar, pentru aceia dintre voi care își pot permite; dacă nu ați făcut-o deja, este timpul să vă alăturați colegilor dvs. pentru a ajuta guvernele să combată condițiile fără precedent, care pot duce cu ușurință la o recesiune dăunătoare.

Așadar, dacă sunteți interesat să vă plonjați și să ajutați nu doar angajații, clienții și colaboratorii, ci lumea în general, iată 5 idei despre cum să vă salvați compania.

 Oferiți produse și servicii gratuite

Chiar dacă a venit rapid și neașteptat, criza a avut deja un impact major asupra sănătății publice și a economiei. De la valvele de imprimare 3D pentru nevoia spitalelor și a serviciilor gratuite pentru a sprijini persoanele afectate; până la diverse cursuri și platforme de învățare pentru a facilita lucrul la distanță, cele ca compania voastră au oferit din toată inima servicii și produse cu reducere substanțială sau cu reduceri substanțiale pentru a vă ajuta. Dacă marca dvs. oferă ceva care poate susține fie oameni extrem de afectați de pandemie; fie cei care stau acasă, care au nevoie de un impuls pentru a ține pasul cu viața, acesta este momentul potrivit pentru a da mâna.

Lucrați la soluții tehnologice inovatoare pentru combaterea Coronavirusului

Dacă aveți o idee pentru dezvoltarea unui instrument care ar putea fi în vreun fel de ajutor în lupta împotriva virusului COVID-19, atunci începeți să lucrați la acesta cât mai curând posibil. În timp ce multe companii își folosesc propriile resurse în scopul de a ajuta instituțiile; finanțările au fost oferite de guverne și de numeroase alte organizații și instituții, inclusiv finanțarea Comisiei Europene.

Doar acționează rapid și nu uitați că chiar și o aplicație simplă care ar încuraja cetățenii să se adapteze mai ușor la condițiile schimbate poate însemna lumea pentru cineva; fără să mai vorbim de rolul pe care startup-urile de sănătate îl joacă pe fondul acestor predicamente.

Lasă-ți compania să discute cu celelalte start-upuri din țara ta

Multe comunități europene de tehnologie și start-upuri ca compania ta au servit ca modele de rol lumii de zeci de ani. Acum este momentul să întăriți legăturile mai mult decât oricând și să inițiem colectiv inițiative în sprijinul gestionării crizelor. Doar luați Estonia, de exemplu, a cărei comunitate tehnologică a abordat deja coronavirusul prin diferite activități.

Portugalia a creat de asemenea o pagină pentru colaborare. Există multe modalități de a ajuta la dezvoltarea rapidă și inteligentă și la punerea în aplicare a măsurilor necesare. Așadar, implicați-vă cât puteți și încurajați-i pe ceilalți din comunitatea dvs. să o facă și ei.

Organizați sau participați la hackathoni (chiar dacă sunt de la distanță!)

Calea a fost asfaltată și multe soluții inovatoare care au apărut ca urmare a hackathon-urilor organizate la zi, îndreptate împotriva Coronavirusului, sunt acum pe cale de a fi dezvoltate și puse în aplicare. Există hackathoni care rulează în țara dvs.? Dacă da, pur și simplu începeți-vă la provocare și participați. Dacă nu, puteți fi primul care inițiază sau chiar organizează unul.

De exemplu, puteți inova cumva să mobilizați oamenii din comunitatea dvs. locală pentru a face voluntariat și pentru a sprijini persoanele în vârstă? Multe produse revoluționare au apărut exact la aceste evenimente; și acum avem nevoie disperată de mai multe pentru a combate nu numai circumstanțele de urgență, dar pentru a gestiona eficient perioada post-criză și pentru a preveni izolarea și singurătatea în continuare.

Găzduiește webinarii online gratuite, podcast-uri sau sesiuni de întrebări și răspunsuri

În lumina ultimelor evoluții, mulți organizatori de evenimente își mută conferințele online. Nu este sigur până când vom fi cu toții acasă. Așadar, trebuie să sari pe bandwagon și mergi live – indiferent dacă este singu;, cu echipa ta sau poate cu profesioniștii de la alte startup-uri. Eveniment online, webinar, podcast, videoclipuri YouTube, întrebări și răspunsuri, faceți orice doriți, dar asigurați-vă că dați sfaturi bazate pe expertiza dvs. și ajutați oamenii să rămână motivați.

Reporter Youth.md: Evelina Ciutac

Previous Job // Angajare consultanți/te în domeniul egalității gender
Next Curs de dezvoltare personală pentru adolescenți „SkillFactory”
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *