Vezi cum a fost prima etapă din cadrul Competiției pentru tineri designeri – Z Generation

designeri, tineri , fashion, competiţie

Tinerele talente de la noi urmează să lupte pentru oportunitatea de a reprezenta la Concursul Internațional al Tinerilor Designeri organizat de Ukrainian Fashion Week.

Z Generation este o competiție pentru studenți fashion, tineri designeri și proaspeți absolvenți, în cadrul căreia aceștia au oportunitatea unică de a fi ghidați și consultați de experți locali și internaționali în dezvoltarea propriei colecții de modele și de a-și pune în scenă creațiile și a le prezenta publicului larg. Câștigătorii locului I și II vor avea posibilitatea de a participa la Concursul Internațional al Tinerilor Designeri ce va avea loc în Kiev, Ucraina alături de participanții din alte 6 țări din Europa de Est.Se afișează documentul 1.jpg

Vineri, 13 aprilie, tinerii designeri au prezentat în fața unui juriu profesionist primul ansamblu vestimentar din colecție. Printre membrii de juriu care au evaluat ținutele se numără Katea Gri (fondator și designer al brandului Katea Gri), Julia Okulskaya (redactor șef al revistelor Sănătate și InStyle), Victoria Wonka (fotograf fashion), Vasile Vozian (designerul brandului Gepetto, lector universitar Universitatea Ion Creangă), Valentina Bulgaru (decan Facultatea Textile și Poligrafie, UTM), Stela Staihman (lector universitar, AMTAP). Pe lângă Juriul Local, participanții au fost evaluați și au primit feedback de la 2 membri de Juriu Internațional – Polina
Stepanova (lector universitar, Polimoda, Italia) și Filippo Fanini (fondator brandul
EDMOS, lector universitar, Polimoda).Se afișează documentul 2.jpg

Participanții, prin colecțiile lor, au venit cu idei proaspete și actuale.

Se afișează documentul 3.jpg       Se afișează documentul 4.jpg

”Aș vrea să aduc o idee nouă de implementare a feminismului într-o colecție vestimentară. O să păstrez elementele senzuale precum lenjeria dar vreau să schimb percepția ei drept element sexual, ba mai mult, să transmită putere. Empowering women to be free!”

Ababii Lilia, participantă

Se afișează documentul 5.jpg

Se afișează documentul 6.jpg

Se afișează documentul 7.jpg

” 3 cuvinte cu care aș descrie colecția mea sunt: magie – inspirația pentru broderii sunt eroii din povești, escapism – este destinată oamenilor care știu să viseze și responsabilitate – textilele folosite în colecție ca inul, sunt vopsite manual utilizând coloranți naturali, iar tricotul este reciclat. Participarea în concurs îmi permite să valorific munca mea și să o fac vizibilă mai multor oameni.”

Se afișează documentul 9.jpgEkaterina Verbitskaya, participantă

Se afișează documentul 8.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

La finele evenimentului, juriul a desemnat 16 participanți care la data de 30 mai curent urmează să-și prezinte colecția într-un defileu de modă și să concureze pentru premiile oferite de parteneri și premiul mare – participarea la Concursul Internațional al Tinerilor Designeri organizat de Ukrainian Fashion Week.

 

Se afișează documentul 13.jpeg

 

Concursul Internațional al Tinerilor Designeri organizat de Ukrainian Fashion Week  va avea loc pe 15 iulie în Kiev cu participanți din Cehia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Moldova și Ukraina. Câștigătorii locurilor I și II a Competiției Z Generation își vor prezenta colecțiile pe strada principală din Kiev – Khreschatyk, în fața Clădirii Municipalității Locale pentru un public de sute de persoane.

 

Competiția Z Generation este organizată de Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii ”ZIPhouse”  în parteneriat cu Asociația Patronală a Industriei Ușoare (APIUS), Fabric Studio, Revista InStyle Moldova, YKK Moldova și Ukrainian Fashion Week, cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida).

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Înregistrează-te la cursul de formare "Transnational Youth Initiatives " ce va avea loc în Slovacia
Next „Talent fără limite” - concursul care va demonstra că și copiii cu sindromul Down sau Autism sunt talentați! Vino să-i susții
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + five =