Muzeul Naţional de Istorie: program Noaptea Europeană a Muzeelor


Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei are onoarea de a vă invita la unul dintre cele mai importante evenimente din viața comunității mondiale a muzeelor – Noaptea Europeană a Muzeelor, care anul acesta va purta genericul „Lumina dă măreție nopții…”.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment care se află la a 18-a ediție, fiind inițiat de Ministerul Culturii din Franța, iar în prezent patronat de către UNESCO, Consiliul Europei si Consiliul International al Muzeelor (ICOM).

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 14 mai 2022, între orele 18.00-23.00 și va oferi vizitatorilor un program special care include:

 • 18.00-23.00 – Vizitarea gratuită a expozițiilor permanente și temporare ale muzeului.
 • 18.00-23.00 – Amenajări speciale în expoziția permanentă a muzeului.
 • 19.00-19.30 – „Dansuri pe marginea Timpului”. Spectacol coregrafic susținut de colectivul „Bravissimo” din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Locație: sala nr. 6 (roșie)
 • 19.30-20.00 – „Muzică pentru pace”. Recital de muzică corală susținut de Corul de tineret „Cantabile” al Academiei de Studii Economice din Moldova. Dirijor: Elena Marian; maestru de concert: Vitalie Mosiiciuc. Locație: Sala 12 (albastră).
 • 20.00-20.30 – „Totul în Univers are ritm”. Spectacol coregrafic susținut de colectivul „Bravissimo” din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Locație: sala nr. 8 (medievală).
 • 20.30-21.00 – „Muzică pentru pace”. Recital de muzică corală susținut de Corul de tineret „Cantabile” al Academiei de Studii Economice din Moldova. Dirijor: Elena Marian; maestru de concert: Vitalie Mosiiciuc. Locație: sala nr. 12 (albastră).
 • 21.00-21.30 – „Prin dans istoria devine vizibilă”. Spectacol coregrafic susținut de colectivul „Bravissimo” din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Locație: sala nr. 6 (bronz).
 • 21.30-22.00 – „Descoperim muzica clasică”. Concert de muzică clasică cu participarea membrilor salonului muzical-literar „Лоза и Лира”. Soliști: Nicolae Busuioc, Artist al Poporului din RM; Angela Apti, Artistă Emerită din RM, solistă a TNOB „Maria Bieșu”; Alexei Digore, solist al TNOB „Maria Bieșu”; Tatiana Gavrilița, laureată a concursurilor republicane și internaționale de interpretare vocală. Locație: sala nr. 12 (albastră).
 • 22.00-22.30 – „Despre dans și nu numai”. Spectacol coregrafic susținut de colectivul „Bravissimo” din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Locație: sala nr. 10 (unirii).
 • 22.30-23.00 – „Defilarea făclierilor”. Reprezentație pe motive medievale, susținută de Clubul Istoric „Ensifer”. „Fire show” reprezentat de Clubul „Kairos”. Locație: curtea muzeului.
 • 21.30-22.30 – „Din colecțiile muzeului”. Proiecție de film. Locație: curtea muzeului.

Cărturești la Muzeu
• 18.30 – „Ambianțe literare”. Recital de autor (un personaj din sec. XVIII-XIX la o masă cu lumânare scrie și recită).
• 19.15 – „Ambianțe literare”. Recital de autor (un personaj la masa de scris, în lumina unei lampă din ani ʼ30-ʼ50 ai sec. XX scrie și recită).
• 20.00 – „Ambianțe literare”. Recital de autor (un personaj la o masă, cu proiector de studiou, sec. XX-XXI, scrie și recită).
• 21.00 – „Ambianțe literare”. Recital de autor (masă și pick-up – audio pe fon).

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Top 5 tratamente naturiste japoneze
Next Înregistrează-te la un webinar gratuit despre Microvoluntariat
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × one =