UN Women Moldova anunță apel de parteneriate pentru localitățile din Cahul și Ungheni


parteneriate cahul ungheni egalitate de gen

Proiectul EVA – Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF, invită autoritățile publice locale să aplice la cel de al II-lea Apel de Parteneriate pentru localitățile din raioanele din Cahul și Ungheni.

În iunie 2020, 12 localități din raioanele Cahul (municipiul Cahul, Andrușul de Jos, Larga Nouă, Slobozia Mare, Văleni, Zîrnești) și Ungheni (municipiul Ungheni, Pîrlița, Manoilești, Măcărești, Rădenii Vechi, Zagarancea), au fost selectate pentru consolidarea capacitaților în domeniul egalității de gen și combaterii violenței în familie și în bază de gen.

Încă 10 localități urmează a fi selectate în Decembrie 2020 pentru a deveni parteneri EVA pentru perioada 2021-2022, timp în care vor fi parte a unor intervenții de transformare în comunități campioane în promovarea egalității de gen și combaterea violenței în bază de gen.

Scopul proiectului:

Scopul Proiectului EVA este de a promova egalitatea de gen și de a abilita femeile prin integrarea componentei de gen în politicile publice și bugetele locale şi combaterea violenței în bază de gen și în familie. Durata proiectului este de 3 ani (ianuarie 2020 – decembrie 2022). Proiectul va sprijini parteneriatele cu autoritățile publice locale din Cahul și Ungheni, in realizarea îmbunătățirilor la nivel local și raional.

Domenii abordate:

  1. Egalitatea de gen – prin consolidarea capacităților autorităților publice locale și a organizațiilor societății civile, creșterea gradului de conștientizare și educarea publicului privind egalitatea de gen și abilitarea femeilor în procesul de luare a deciziilor la nivel local.
  2. Eliminarea violenței împotriva femeilor și copiilor – prin fortificarea capacităților echipelor multidisciplinare și a serviciilor specializate, abilitarea supraviețuitoarelor violenței domestice, pilotarea programelor de prevenire în școli și comunități, precum și îmbunătățirea capacităților ONG-urilor locale.

Procedura de aplicare:

În baza acestui Apel de Parteneriat, UN Women va selecta câte 5 comunități rurale din fiecare dintre raioanele Cahul și Ungheni.

Formularul de aplicare poate fi expediat până la data de 22 decembrie 2020, pe adresele de email: format electronic pe adresele de E-mail: natalia.postaru@unwomen.org (pentru localitățile din raionul Ungheni) și anatolii.oprea@unwomen.org (pentru localitățile din raionul Cahul) cu subiectul FORMULAR DE PARTENERIAT.  

Descoperă mai multe oportunități și activități pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Concurs // Christmas Tree Best Decoration Contest
Next Recomandări importante pentru reabilitarea fizică după COVID-19
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 3 =