Participă la DizABILITY Social Economic FEST şi descoperă talentele persoanelor cu dizabilităţi

Festivalul persoanelor cu dizabilităţi, tineri, abilităţi, talente

Toată lumea bună este invită la” dizABILITY Social Economic FEST ” – un eveniment unic, care are ca scop promovarea abilităților și talentelor a persoanelor cu dizabilități, precum și valorificarea potențialul economic, social și politic a acestor oameni pentru bunăstarea țării.

Deoarece dreptul la o activitate economică, la o afacere proprie, este o oportunitate de a-și dezvolta talentele și abilitățile, iar acesta reprezintă un pilon pentru dezvoltare democratică a statului, organiazorii doresc să desfășore acest eveniment anume la data de 15 septembrie 2018, când toată lumea sărbătorește Ziua Internațională a Democrației. 

Scopul acestui eveniment este de a acorda atenție potențialului economic și social al persoanelor cu dizabilități, nu numai ale societății, ci și Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova.

Evenimentul va avea loc 15 septembrie 2018, între orele 10:00 – 14:00, în incinta Palatului Național “Nicolae Sulac”, str. Pușkin 21, or. Chișinău

Evenimentul va conține 6 departamente separate unite sub genericul:
Descoperă abilitățile persoanelor cu dizabilități! 
  1. Iarmarocul Organizațiilor din domeniul promovării abilitaților persoanelor cu dizabilități

Iarmaroc, îmbinat cu sărbătorile de iarnă, la care se vor aduna sub același acoperiș diverse Organizații, care apără și promovează drepturile și abilitățile persoanelor cu dizabilități. Va avea loc un schimb de experiența și de idei, se vor crea parteneriate noi și strategii comune de lobi și advocacy.

2. Tîrgul ideilor de afacere și al companiilor social orientate

Un târg dedicat promovării antreprenoriatul social ca opțiune pentru consolidarea capacităților financiare a asociațiilor obștești, dar și promovare ideilor de afaceri social orientate și al agenților economici, care realizează diverse programe de încadrare în câmpul muncii a persoanelor din diferite categorii social vulnerabile.

3. Târgul “HandMade Ability”

Târgul lucrărilor meșterilor și meșteriților handmade cu dizabilități din Republica Moldova, la care va fi posibil de a admira și de procurat diverse produse confecționate manual cu multă dragoste și talent. În cadrul evenimentului va fi organizat un spectacol de prezentare a colecției de bijuterii ECO sub marca “HandMade Ability” , confecționate de către meșterițele hand made cu dizabilități.

4. Expoziția Fotografiilor “Femeile cu dizabilități – de la dizabilitate la abilitate!”

O expoziție foto realizată sub genericul ”Avem abilități – dorim posibilități” dedicată femeilor cu dizabilități care demonstrează că dizabilitatea nu este un obstacol pentru a deveni lider, dar și pentru realizarea viselor proprii.

5. Incluziunea prin Artă – Talentul șterge barierele!

În cadrul acestei sesiuni persoanele cu dizabilități își vor manifesta talentele în domenii de artă! În cadrul acestui departament vor fi prezentate diverse numere artistice îmbinate cu dragoste și talent.

6. Dialog deschis cu mass media

la o cană de ceai cu femeile ce sparg stereotipurile și demonstrează că dizabilitatea nu este un obstacol pentru a deveni lideră și a contribui activ la dezvoltarea comunității, dar și pentru realizarea viselor proprii. Reprezentanții mass-media vor fi invitați la o discuție cu femei puternice, curajoase, pozitive ce activează pentru ași depăși limitele, a sparge stereotipurile, a contribui activ la dezvoltarea economică și socială a țării.

La acest eveniment inedit vor fi invitați personalități din domeniul politic, social și cultural. Reprezentanți ai Ministerelor, Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova vor fi alături în această zi importantă. Vor evolua artiști din diverse ramuri ale artei, alături de talentele persoanelor cu dizabilități.

Previous Vino la Tekwill şi descoperă Machine Learning Universe. Intrarea este gratuită
Next V-ar plăcea să îi întâlniți și să îi susțineți pe activiștii moldoveni? Vino la Finala Națională ClimateLaunchpad Moldova 2018
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *