5 secrete ale Microsoft Word pe care probabil nu le-ai știut


Microsoft

Pandemia, școala și universitatea online au făcut să nu te poți ,,desprinde” de ,,ZOOM” și ,,MICROSOFT WORD”. Astăzi, îți vom spune mai multe secrete despre cel de-al doilea și cum să îl manevrezi!

Zilnic, avem de scris eseuri, lucrări sau chiar și licența, dar, din păcate, puțini cunosc câte beneficii și cât de tare îți poți ușura lucrul în timp ce utilizezi Microsoft Word.

În acest articol am selectat 5 ,,secrete” ale Microsoft Word, care îți pot fi de folos:

  • Cum să îți salvezi informația fără vreun risc de a o pierde?

Chiar dacă ți se descarcă laptopul, telefonul sau ți se strică ireparabil, nu e o problemă, Microsoft Word se poate sincroniza cu One Drive. Pentru acest lucru nu trebuie nimic mai mult decât să îți faci cont Outlook și să îți sincronizezi suita Office cu One Drive.

  • Cum să adaugi un videoclip în Microsoft Word? 

Dacă ai nevoie de un video în prezentarea documentului tău în format electronic, nu va fi necesar de nimic mai mult decât de ,,codul de embed” al video-ului și opțiunea ,,insert video” din Word, în acest mod, vei putea viziona video-ul direct în document, fără de a consulta alte surse.

  • Cum să traduci mai rapid și mai eficient fără a recurge la utilizarea browser-ului sau Google Translate?

Începând cu versiunea anului 2012, Microsoft Word dispune de opțiunea de traducere a textului în traducătorul specializat al Mcs. Pentru a folosi această opțiune, trebuie să accesezi opțiunea ,,Review” în bara de lucru, iar mai apoi opțiunea  ,,Translate”. Plusul acestei opțiuni este și calitatea traducerii, care este considerabil mai bună decât cea din ,,Google Translate”.

  • Cum să îți stabilești fontul de bază conform preferințelor?

În cazul în care nu vrei să pierzi timpul selectând de fiecare dată fontul care te interesează cel mai mult, poți accesa opțiunea ,,Font” din bara de lucru, după care trebuie să îți selectezi fontul dorit, la urmă apăsând butonul ,,Set as default”.

  • Cum să modifici culoarea paginii?

În cazul în care vrei să faci o prezentare mai distractivă, Microsoft Word îți permite să modifici culoarea fundalului. Pentru acest lucru, vei avea nevoie de doar 2 click-uri, unul pe opțiunea ,,Design” din bara de lucru, iar cel de-al doilea pe opțiunea ,,Page Color”. După ce ai accesat, poți alege orice culoare, după ,,mood-ul” pe care îl ai.

Sperăm că aceste tips-uri îți vor fi de ajutor. Nu uita să ne susții pe pagina Youth.md de Facebook, Instagram și Telegram!

Reporter: Dîrda Maria

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Turneul Internațional de Jocuri Intelectuale invită tinerii să se alăture celor 3 competiții
Next Internews în Moldova anunță apel de granturi mici pentru proiecte de educație media
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *