TOP 8 cele mai bune cărți din 2017, recomandate de cititorii de pe goodreads.com

goodreads, recomandări de cărți, top cărți 2017

Goodreads.com este o platformă dedicată cărților și tuturor pasionaților de lectură. Site-ul cataloghează cărțile în funcție de conținut, iar membrii comunității de cititori pot oferi propriile recenzii la cărțile citite, pot crea liste de lectură și interacționa cu autorii. Utilizarea platformei date este o metodă bună pentru cititorii contemporani care vor să-și facă un plan de lectură și să sistematizeze într-un singur loc toate cărțile citite. 

La fiecare sfârșit de an, pe platforma goodreads.com se desfășoară un concurs „Goodread Choice Awards”, iar alegătorii sunt înșiși cititorii. Aceaștia votează cele mai bune cărți scrise în anul 2017 după categoriile respective: ficțiune, SF, literatură romantică. La începutul următorului an sunt desemnați câștigătorii în funcție de voturile acumulate. În anul 2017 s-au înregistrat peste 3 milioane de voturi pentru 20 de categorii. Îți recomandăm să citești cele mai proaspete și apreciate opere ale autorilor din întreaga lume la câteva categorii selectate.

Mici focuri pretutindeni, Celeste Ng

– categoria Ficțiune-

Mici focuri pretutindeni explorează povara secretelor, natura artei și a identității, atracția irezistibilă a maternității și falsa credință că respectarea regulilor poate preveni dezastrul. Cartea dată este apreciată pe goodreads cu numeroase recenzii bune, având un raiting de 4,17 stele și fiind apreciată la „Goodreads Choice Awards” cu 39 077 de voturi.

În ape adânci, Paula Hawkins

-categoria Mister-

Paula Hawkins vine cu un thriller alert, provocator, ce analizează caracterul iluzoriu al emoției și al amintirii, precum și modul tulburator în care trecutul se poate insinua în prezent. În general, cartea este un best-seller caracterizat de Clare Mackintosh ca fiind o capodoperă. Autoarea care a scris și „Fata din tren” se bucură de atenție și faimă datorită acestor două cărți. La categoria „Mister”, utilizatorii platformei goodreads au prețuit cartea cu 48 247 de voturi. Cu toate acestea, raitingul este doar de 3,53 stele.

 Before we were yours, Lisa Wingate

-categoria Ficțiune istorică-

Cartea dată se bazează pe o poveste tristă: două familii, două generații, sunschimbate pentru totdeauna printr-o nedreptate inimaginabilă, inspirat de o poveste adevărată. Bazându-se pe unul dintre cele mai notorii scandaluri din viața reală a Americii – în care Georgia Tann, directorul  unei organizații de adopție din Memphis, a răpit și a vândut copii săraci familiilor bogate din toată țara – povestea lui Wingate, cu fragmente înfricoșătoare și în cele din urmă înălțătoare, ne amintește cum, deși căile pe care le luăm pot duce la multe locuri, inima nu uită niciodată unde ne aparținem. Cartea a fost apreciată pe goodreads 29 431 voturi și se bucură de un raiting de 4,38 stele.

Animale fantastice și unde le poți găsi, J.K. Rowling

-categoria Literatură fantastică-

Acest premiu, cu siguranță, nu este unul surprinzător, căci J.K. Rowling stăpânește cu măiestrie lumea magică și fantastică, creând cărți minunate bazate pe imaginația ei sau, cine știe… pe fapte reale. „Animale fantastice și unde le poți găsi” reprezintă și debutul scenaristic al lui J.K. Rowling, autoarea mult îndragitelor cărți din seria Harry Potter, care au ajuns best-seller-uri internaționale. Cartea a fost ecranizată și îl are în rolul lui Newt Scamander pe Eddie Redmayne, actor câștigător al unui premiu Oscar. Cartea a acumulat tocmai 92 611 voturi, având un raiting de 4,35 stele.

Without Merit, Colleen Hoover

-categoria, Literatură romantică-

Without Merit explorează straturile de minciuni care leagă o familie împreună și puterea iubirii și a adevărului. Colleen Hoover este o îndrăgită scriitoare, numele căreia figurează deja de câțiva ani în lista best-seller-urilor internaționale. Cartea a primit voturi de la un auditoriu 32 241 de persoane, apreciată pe goodreads cu 3,94 stele.

Artemis, Andy Weir

-categoria Literatura științifico – fantastică-

După capodoperă devenită best-seller internațional „Marțianul”, Andy Weir a adus un nou roman științifico-fantastic – „Artemis”, cu care a reușit să impresioneze cititorii. Acțiunea din romanul are loc la sfârșitul anilor 2080, în Artemis, primul și singurul oraș de pe Lună. În carte aflați povestea de viață a portarului și contrabandistului Jasmine “Jazz” Bashara, în timp ce se prinde într-o conspirație de control al orașului. Cartea a fost apreciată cu cu 33 957 voturi din partea utilizatorilor platformei.

Sleeping beauties, Stephen King și Owen King

-categoria, Groază-

„Sleeping beauties” este încă o capodoperă de groază scrisă de Stephen King în colaborare cu Owen King. Cartea a fost lansată pe 22 septembrie 2017 și, într-un timp foarte scurt, a căpătat aceeași popularitate ca toate cărțile lui King. Aceasta a fost apreciată cu 50 519 voturi din partea utilizatorilor goodreads.

Talking as Fast as I Can: From Gilmore Girls to Gilmore Girls, and Everything in Between, Lauren Graham

-categoria Literatură umoristică-

În această colecție de eseuri personale autoarea dezvăluie povești despre viață, dragoste și de lucru, ca o femeie de la Hollywood – împreună cu scenele din culisele scenei de la noul Gilmore Girls, unde joacă Lorelai Gilmore, vorbind repede. Cartea dată este apreciată cu 4 stele, fiind votată de 48 077 de oameni.

Sursa: goodreads.com

Autoare: Cristina Panaguța 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous „SOHO - European Training Course” pentru mentorii și coordonatorii de voluntari
Next Japonia oferă burse de studii pentru studenții, masteranzii și doctoranzii din Republica Moldova
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × three =