Sub Același Acoperiș Spart: Ateliere deschise din luna Septembrie


Scena culturală independentă din Chișinău va reînvia pe 29 și 30 septembrie, când “Sub Același Acoperiș Spart” își va deschide porțile pentru public. Acest eveniment unic, ce rezultă din programul de rezidențe pentru artiști al Asociației Oberliht, este o celebrare a diversității, creativității și colaborării în cadrul comunității culturale din Chișinău. Găzduit de Apartamentul Deschis și Casa Zemstvei – două spații culturale alternative distincte, acesta reunește artiști, activiști culturali și organizatori, care își vor prezenta lucrările și vor implica publicul.

“Casa Zemstvei găzduiește diverse colective artistice și lucrători culturali începând cu anul 2012. În acest weekend, vor fi deschise ușile pentru publicul larg, invitându-l să experimenteze și să participe la activități care oferă un sens nou agenției individuale în contextul social al orașului nostru. Vom prezenta proiecte care pun în discuție și examinează spațiile și resursele noastre publice comune și vom încuraja dialogul și participarea cu vecinii noștri și locuitorii din Chișinău” – Vladimir Us, cofondator al Asociației Oberliht

Detalii despre eveniment:

29 septembrie 2023 (ziua 1)

Locație: Apartamentul Deschis (str. București 68/1, Chişinău)

Apartamentul Deschis va găzdui un program, care promovează legătura dintre diverse comunități, printre care se regăsesc utilizatorii transportului alternativ, membrii comunității artistice și reprezentanții inițiativelor culturale independente. 

30 septembrie 2023 (ziua 2)

Locație: Casa Zemstvei (str. Alexei Şciusev 103, Chişinău)

Casa Zemstvei își deschide din nou ușile pentru publicul larg adunând la un loc artiști, lucrători culturali și activiști din diferite țări, care au conviețuit și colaborat pe parcursul lunii septembrie, recreând formatul Re-publicii lucrătorilor culturii și dând continuitate temelor ce vizează rezidenții Zemstvei și societatea în general, dar mai exact să răspundă la întrebarea: Cum facem față unor crize, autoorganizându-ne și făcând uz de infrastructuri culturale alternative? 

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Devino Voluntar pentru Open Dialogue Foundation!
Next Jeopardy: The History of Comics
Maria Brinca
About the author

Maria Brinca

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + 14 =