Sticla de plastic aruncată de tine se va descompune în 450 de ani


Pungile de plastic se descompun în 10-20 ani sau mai mult, cutiile de conserve – în 50 ani, pungile de chipsuri – în cel puțin 75 ani, iar recipientele de plastic – în circa 500 ani. Acestea sunt obiecte uzuale des întâlnite aruncate pe jos în parcuri, nemaivorbind despre baterii și părți ale acestora care nu se descompun niciodată. Fiind generația tânără, este de datoria noastră să luăm inițiativă și să acționăm! Cum te poți implica?

Nu arunca sticla!

Întâi de toate, trebuie să conștientizezi problema! Primul pas în rezolvarea acesteia este să accepți că există și să ne asumăm responsabilitatea! Cu cât începem mai devreme, cu atât putem să salvăm mai multe!

Informează-te!

Este important să ne informăm din mai multe surse! De exemplu, fiecare ar trebui să cunoască despre economia circulară. Ce înseamnă? Repararea, reutilizarea și reciclarea. Practic, atunci când un produs ajunge la sfârșitul duratei sale de viață, materialele din care este făcut sunt păstrate în orice formă cât de mult posibil! Astfel, în loc să se folosească lucruri noi, cele vechi sunt refolosite până la limită. 

Participă în cadrul evenimentelor de salubrizare!

Evenimentele de salubrizare lasă un impact asupra societății! Astfel de evenimente se organizează periodic, în special de către organizații neguvernamentale. Asigură-te că urmărești aceste ONG-uri pe rețele de socializare, unde fac anunțuri! Recent, echipa Interact a organizat campania „ECO Month”, un șir de acțiuni de voluntariat cu privire la combaterea poluării. În cadrul acestor evenimente, tinerii și tinerele au avut ocazia să planteze, sădească și să strângă deșeurile din capitală! Pentru a citi mai multe, apasă aici! (https://youth.md/be-the-solution-not-the-pollution-afla-cum-s-a-desfasurat-evenimentul-marca-interact/ )

Acțiuni de voluntariat

Dacă ai posibilitatea, organizează chiar tu un astfel de eveniment! Niciodată acest gen de inițiative nu sunt prea multe! Prin acest mod, obții experiență, ore de voluntariat, încurajezi sustenabilitatea mediului înconjurător și lași un impact! Împreună, clădim o generație ambițioasă și o societate precaută!

Poluarea aerului este una dintre cele mai mari probleme la nivel mondial la moment. Uniunea Europeană produce anual peste 2,5 miliarde de tone de deșeuri. Îngrijorător, nu? 

Nu uita să ne susții pe rețelele de socializare Instagram, Facebook și Telegram!

Reporteră Youth.md: Oana Guțan

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Granturi mici pentru proiecte ce țin de abilitarea victimelor discriminării
Next Job pentru tineri // CICDE angajează formator sau formatoare
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 5 =