Be the SOLUTION, not the POLLUTION. Află cum s-a desfășurat evenimentul marca Interact


Ploile acide, încălzirea globală, distrugerea stratului de ozon, deficitul de apă potabilă, moartea speciilor de animale și plante, iar lista poate continua… Toate reprezintă efectele devastatoare ale poluării! Problema a început de la OM, iar soluția tot la OM își are inițiativa!

Pentru a crea un mediu înconjurător mai sănătos și curat, la data de 6 noiembrie 2021, echipa Interact, alături de alți tineri activi, au luat parte la o acțiune de salubrizare în masă a Parcului Râșcani. Evenimentul ,,ECO act” este o parte componentă a Eco Month, un complex de acțiuni de voluntariat cu privire la combaterea poluării.

,,Fii tu schimbarea pe care o vrei în lume! Invităm toți doritorii cu spirit civic să ia parte, pentru că nu există PLANeta B”

– membrii Interact

În continuare, vom afla despre experiența participanților la eveniment:

– Astfel de acțiuni sunt benefice atât societății și mediului înconjurător, cât și experienței personale a tinerilor. Totodată, când întreprinzi asemenea acțiuni cu o gașcă de prieteni, nu faci doar muncă în folosul comunității, ci și petreci timpul frumos. Felicit membrii echipei Interact pentru inițiativă și organizare! Mi-ar plăcea ca, de acum înainte, cât mai mulți oameni să se implice pentru a face o schimbare în țara noastră.

Gîrdea Daniela

– Deși a fost puțin obositor, evenimentul a fost unul foarte eficient! Echipa de 4 oameni din care am făcut parte a reușit să strângă 6 saci mari de gunoi. A fost o ocazie foarte bună să cunosc orașul în care locuiesc, fiindcă nu am ocazia să ajung des în acest parc. Totodată, am înțeles că ar trebui introdusă Educația Ecologică ca disciplină în școli, pentru ca mai mulți oameni să conștientizeze gravitatea situației și, ulterior, să acționeze în acest sens. Astfel, nu doar că vom remedia problema actuală, dar o vom și preveni pe viitor.

Guțan Oana

– Scopul acestui act de salubrizare este să curățe planeta și să ajute sistemul ecologic din Republica Moldova, pentru că totul este în mâinile noastre. Dacă noi acționăm, sunt sigură că vom oferi un bun exemplu și altor tineri. În această misiune, am cunoscut mulți oameni implicați care participă activ la asemenea proiecte și am aflat despre noi organizații de voluntariat care zi de zi fac lumea mai bună.

Cliucinicov Daria

Evenimentul a fost posibil cu susținerea organizației ,,Hai Moldova” și a Preturii sectorului Râșcani și Ciocana.

Reporter Youth.md: Berestean Valeria

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Descoperă echipa Social Media Facebook din perspectiva voluntarilor
Next Training gratuit în Italia: Tinerii își modelează viitorul post COVID-19
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + twenty =