Viorel Onceanu, specialist de tineret, Sîngerei: „Tinerii trebuie cointeresați să participe la activitățile ce îi vizează, ulterior, experiența o să-i ajute în viața de zi cu zi”


Viorel Onceanu este specialist principal în cadrul Serviciului Tineret și Sport, la Consiliul raional Sîngerei. În calitate de funcționar public, responsabil de activitatea de tineret din raion, consideră că este o necesitate colaborarea dintre APL (autoritățile publice locale) și Centrul raional de tineret. APL, în rolul său de fondator, își manifestă susținerea inițiativelor și proiectelor propuse și promovate de tinerii din raion.

Centrele de tineret sunt instituții publice, care desfășoară activități cu tinerii și contribuie la realizarea Planului anual de acțiuni pentru tineret, al APL. Sunt 44 de Centre de tineret funcționale în Republica Moldova. Centrul raional de tineret Sîngerei este un exemplu, în implicare și parteneriat cu APL:

Viorel Onceanu: „Tinerii trebuie cointeresați să participe la activitățile ce îi vizează, ulterior, experiența o să-i ajute în viața de zi cu zi.” (…) ”Am fost în teritoriu, în mai multe localități ale raionului Sîngerei și am organizat o activitate de informare prinvind participarea tinerilor la activitățile de tineret. Ca rezultat, există foarte multe localități care participă la astfel de activități (pentru tineri), nu doar la nivel local, ci și raional.”

În 2019-2020, raionul Sîngerei, la fel ca alte 11 raioane implicate în proiect, a beneficiat, pe lângă alte oportunități, de un program de mentorat. Programul a ajutat APL-urile să elaboreze planul anual de acțiuni pentru tineret într-un mod participativ, conform necesităților tinerilor, Centrului de tineret și organizațiilor de tineret.

Materialul este realizat în cadrul Fondului comun privind dezvoltarea Centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice a tinerilor din Republica Moldova al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație.

Previous Curs gratuit pentru tinerii care se implică în proiecte sociale sau activează în ONG-uri
Next Job pentru tineri // CEDA angajează coordonator programe de instruire
Centrul Media pentru Tineri
About the author

Centrul Media pentru Tineri

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *